сряда, септември 12, 2012

Шефът на БНБ Иван Искров открива академичната година в УНСС


Снимка: Минко Чернев
Новата академична 2012/2013 учебна година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще започне на 17 септември (понеделник). Това съобщиха от сайта на вуза.


Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и управителят на Българска народна банка (БНБ) Иван Искров ще поставят началото на новата академична година. Официалната церемония ще се открие точно в 11:00 часа в аула „Максима“. След нея ще бъдат поднесени венци на паметника на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на университета.


Гуверньорът на БНБ
Снимка: bnb.bg
От октомври 2003 г. Иван Искров заема длъжностната позиция управител на БНБ. Като през 2009 г. е преизбран за втори 6-годишен мандат. Банкер №1 на България е и възпитаник на УНСС. През 1992 г. придобива магистърска степен по специалността „Финанси и кредит”. Година по-късно става хоноруван преподавател в учебното заведение. Искров има  и няколко специализации в областта на банковия надзор и банковото дело в България и САЩ. 

Припомняме, че по време на управлението на Сакскобургготски Искров е избран за депутат от парламентарната група на НДСВ.  Тогава заема длъжността председател на Комисията по бюджет и финанси. От научна гледна точка има издаден учебник в съавторство – „Пари, банки и парична политика” на издателство СУ „Св. Климент Охридски”.

В 12:00 часа пък тазгодишните първокурсници ще се срещнат с ръководствата на факултетите по професионални направления и потоци. Учебните занятия за всички студенти ще започнат след 14:00 часа.

Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар