понеделник, април 21, 2014

Изгревите на Бургас събират театралната магия


Ето ги и бургаските изгреви

Театърът е ембрионът на всяка цивилизация. Младежкото театрално изкуство е най-достъпното човешко упражнение по фантазия. Това доказва вече 10 години театралният младежки фестивал ,,Бургаски изгреви”.  

През годините целите да се развива театралната култура на децата и младежите, да се стимулира формирането на културните им потребности, да се съдейства за изграждането на стойностни художествени и морални ценности, да се създават условия за общуване и взаимообогатяване на младите театрали, да се формира и развива младежка театрална публика, са изпълнени. 

Логото е разпознаваемо
Изгревите на най-красивия морски град Бургас събират на една сцена талантливи младежи от цяла България както и такива от чужбина. Фестивалът се провежда от Сдружение Арт център Компас” под егидата на Областния управител на Бургаска област в партньорство с Община Бургас. Както и със съдействието на Драматичен театър „Адриана Будевска”, Държавен куклен театър, Военен клуб и Младежки културно-информационен център - Бургас. 

Театралите от Първомай
Снимка: личен архив
Тази година фестивалните дни са 22-27 април и ще бъдат представени около 30 постановки. Ароматът на море ще побере младите театрали в прегръдките на Дом на народната армия, където пред публика те ще могат да демонстрират талант и възможности. Входът е свободен за всички посетители. 

Освен състезателната част, която по традиция е рамкирана в две категории: училищни и извънучилищни състави, програмата е наситена и с много съпътстващи мероприятия. Сред тях са карнавално шествие, актьорска фотосесия и 4 в 1 блиц конкурс за многостранен талант. Заповядайте!

Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар