сряда, октомври 14, 2009

Новата индивидуална задача по въведение в теорията на масмедиите

Новата ни индивидуална работа при гл. ас. Светла Цанкова е свързана с новините на бТВ, на Нова телевизия и на БНТ 1. За целта административните групи трябва да се разделят на три части, като всяка от тях ще проследи централната номинарска емисия, излъчена на 19-ти октомври (понеделник) за гр. 5001 и гр. 5002 и на 20-ти октомври (вторник) за гр. 5003, на една от изброените телевизии. Водете си записки за първата новина, втората и така по ред до края,  като установявате темата, по какъв начин е показана вестта (анкета, коментар и пр). Срокът е до провеждането на упражнението на съответната административна група.

Гр. 5002 се раздели на следните 3 части, установени чрез жребий и по факултетни номера:

От фак. № 26 до № 34 включително - Нова телевизия - 19.00ч.
От фак. № 35 до № 42 включително - БНТ 1 - 20.00ч.
От фак. № 43 до № 50 включително - бТВ - 19.00ч.

Не се позволяват размени както на индивидуално, така и на групово ниво, т.е. това е окончателният жребий. На печелившите - "Честито!".

Ако гр. 5001 или гр. 5003 искат да съобщят как ще се разделят при работата си за задачата по въведение в теорията на масмедиите, нека пишат на voinstvo@abv.bg

7 коментара:

  1. Не знам кой е правил жребия за гр. 5002, но аз няма да имам възможност да гледам БНТ и НЯМА да се съобразя с налагането на нечии правила! Гл. ас. Светла Цанкова каза да се разделим, но помоли единствено да има представители за всяка една от медиите като не е дала изискване кой към коя да се насочи...

    ОтговорИзтриване
  2. Ако не ходиш с другите групи на У, щеше да знаеш кой е направил жребия. Всички, които присъстваха на последното семинарно занятие на доц. Кулевски, знаят за жребия. Той беше направен, защото трябваше да се установи ред - не 20 да гледат бТВ, 3 НТВ, а 2 да са забравили изобщо за какво става въпрос. При липса на демократично решение, идва на ред авторитарния ред. Така че ти си направи необходимите изводи. И лично на мен ще ми е по-трудно с гледането на БНТ 1, но ще жертвам от свободното си време, за да съм колегиален и коректен. Съжалявам, ако това не ти харесва!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз ходя на работа - нямам време да се занимавам с вашите решения за авторитарност и определно няма отново да се лиша от възможността да си напиша домашното... Абсурдно е да поставяш ограничение в размените на "индивидуално и групово ниво"... не си този, който има власт на това. ВСЕКИ С ИЗБОРА СИ!

    ОтговорИзтриване
  4. Не искам да спорим, тъй като какъвто съм аз, такава си и ти - студент. Не мога да ти казвам прави или не прави това или онова. Просто ти съобщих как бе взето решението да се разделим на групи, за да не се получи конфузната ситуация - всеки да се е подготвил за една и съща емисия новини. Предложението и решението бе колективно и одобрено от всекиго. НАИСТИНА СЪМ НИКОЙ, за да налагам такива решения, затова НЕ ГИ ВЗИМАМ САМ. Авторитарно бе, защото някои от колегите ни имаха претенции точно за определена медиа, но в крайна сметка се съгласиха с останалите. Това е! Наистина нямам и не искам да имам власт над който и да е колега или колеги. А за "индивидуалното и групово ниво" също НЕ Е МОЕ ЛИЧНО РЕШЕНИЕ - това бе казано и от останалите, целта е една - да няма местене от група в група и да се обезмисли цялата организация. Мисля, че това е достатъчно изчерпателно! Не искам да се карам с никого, най-малко с теб, надявам се, че и ти така мислиш!

    ОтговорИзтриване
  5. Както и да е... Не смятам да се съобразя с решението на цялата група - разпнете ме...

    Не говоря така, за да съм на въпреки или да се карам с когото и да било. Смятам, че подобна организация на дейността ме органичава до такава степен, че няма да имам физическата възможност да изпълня заданието за домашно... Затова ще действам както намеря за добре...

    ОтговорИзтриване
  6. Можеш в сайта на БНТ да гледаш на запис централната емисия. bnt.bg

    ОтговорИзтриване
  7. Не знаех, че вече ги качват и там! Но намерих адреса... Благодаря!

    За колегите:

    БНТ: http://bnt.bg/bg/productions/about/76/po_sveta_i_u_nas

    БТВ: http://www.btv.bg/news/

    Като встрани има "видеоемисии" -> bTV Новините - Централна емисия

    NovaTV: http://www.novatv.bg/bg/videos/?show_id=5

    ОтговорИзтриване