понеделник, февруари 13, 2012

1 година без СРС-та

Телефонът чува и записва всичко!
Питат ли ме дей „изгряват” 
СРС-та за първи път. 
Питат ли ме що става 
послед месеци с „Гласа”? 
Тамо аз ще отговоря: 
Де се Тановата реч лей. 
Дето Йовчев си бие шута. 
И де бирата прелей...    

Ден след ден, седмица подир седмица, месец, а после – друг, година и повече…, но резултат отново няма. Всичко е заглъхнало и опустяло. Не е за първи път в милата ни държавица. 

Всеки един случай е аналогичен на цялото просъществуване на българската политическа сцена. Резултатът е минимален, но ползата за някои остава максимална. Само народът отново е заблуден. Намираме се в жабешкото блато, от чиято тиня няма измъкване. 

Най-актуалното политическо събитие преди повече от година бяха СРС скандалите. Разговорите между Танов, Борисов, Дянков, Горанов, Странджев и други политически лица бяха разпространени от вестник „Галерия”. Основният акцент бе поставен върху позицията на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, изразяваща разочарованието от липсата на подкрепа в борбата му за реформиране на митниците и тази с контрабандата. 

След всичко това правителството за пореден път замазва нещата и дава твърде неясно обяснение за случилото се. Няма отрицание, няма потвърждение – такава е работата, когато си във високите етажи на властта

Съществуващите хипотези за записите са няколко. Първата е, че са направени чрез специални разузнавателни средства. Друга е, че са по знание на Ваньо Танов, направени от негов верен човек. 

Има и такава, свързана с впечатлението за повсеместно подслушване на спецслужбите. Резултатите са повече от предвидими – спряно е разследването от Софийската градска прокуратура. Естествено не е и открит неизвестният изпълнител на изтеклите разговори. 

Законът гласи, че ако изникнат нови факти и доказателства, делото може да бъде възобновено. Едва ли! И както гласи една стара, но много вярна българска поговорка: „Всяко чудо за три дни”, та и те така.

Елена Донкова                  Виктория Милорова
Публикации от автора                                  Всичко от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар