вторник, декември 04, 2012

Болен здрав носи


Колаж: Яница Маринова
Нямаш право да проявяваш нездраво любопитство. Влошава общото здраве. Не е ценно за публичното. Масата е тръгнала да дири късмета си от баницата. Но в нея не е останало сИрИнето. Гради Илия килия след килия. С доста решетки, да херметизира мозъците на не едно или две поколения по лични карти. 

И трупа ли, трупа народът усмивки за Фейсбук-а. Вътре в хамбара. Там има много, много. Но предимно е само за гледане. „България Мол” - това е то. Претъпкано с износени калцуни и липсващо откъм присъствие на препълнени пазарски чантички. Цял свят събира пари за благотворителност. Идва Коледа. Нали ще бъдем добри. Надяваме се на подаръци. Пък билетчето е три лева. Къде ти. Без да ги даваш, можеш да зяпаш. Зяпалнята отдавна е присъща. Тя е ценна за онези, които не искат да прогледнат. Да им поникнат нови очи. Карат си със стария чифт и така им е добре. 

Топ новина - роди се нов мол. Как се роди по точно, драги микрофони? Къде му са родилните мъки? И на какво възпитава? Това е парашутът на БГ народопсихология. Ще паднат и първите снежинки. Но ще се разтопят. Няма какво да ги задържи. Болният носи здравия. И като го изнася на носилка, докато чака поръчаната линейка на 112, го превръща в опиянен. И изпада той в дълга клинична кома. Като се събуди вече е БОЛЕН! 

Няма нужда да мисли. Настава СУМАтоха. Търсим общото, не частното. Защо ми е да търся частното на две числа? Давай брутото. Моля! Може и без учтивости. Изгуби се прасето. И тръгна да го търси със синджира. И му вика, вика, та се къса. Дека е? Дай патрона, да презаредя за празниците!



Яница Маринова
Всичко от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар