понеделник, март 31, 2014

Кой разруши „Лабиринта на любовта” от „Предай нататък” по Би Ти Ви?



Неотдавна предаването „Предай нататък” по Би Ти Ви разказа историята на двама влюбени. Бившият легионер от Международния френски легион Бисер Марков помоли водещата Наталия Симеонова и нейния екип от ентусиасти да изпълнят мечтата на неговата любима и съпруга Сибел – да й издадат първата стихосбирка. 

В хода на изпълнението на задачата добряците от „Предай нататък” решиха да изненадат Сибел в столичния парк „Гео Милев”. Те сътвориха параван, на който младата поетеса да раздава автографи сред притежателите на книгата й. В близост до вечнозеления лабиринт на парка Наталия Симеонова раздаде стихосбирката на минувачи като подарък. По този начин изненадата за Сибел беше изпълнена - „Червената богиня” е официално издадена и дори разпространена. 

От парка "Гео Милев"
Снимки: Елена Донкова
В помощ на любовта своя принос дадоха и общинарите от Район „Слатина“. „Лабиринта на любовта“ – нарекоха оградената зеленина във форма на лабиринт в парка като специално място за любовни послания, вдъхновено от историята на Сибел и Бисер. На това място, всеки е свободен да постави своето послание, отправено към любим човек, като го изпише на табелка и го закачи на стената на лабиринта, увериха от „Предай нататък” и кметът на Район „Слатина” Антоанета Апостолова. 

След като първото оставено послание беше това на Сибел към Бисер, последва ги и самата Апостолова, която прочете своята табелка в студиото на „Предай нататък“. Водещата пък не пожела да сподели своето любовно послание в ефир, но се зарече направо да го постави в „Лабиринта на любовта”... 
Входът на "Лабиринтът на любовта"
Ето защо ентусиазиран екип на „Новата журналистика” прегърна идеята и реши да провери колко влюбени са оставили своята следа – послание в столичния парк. Завари ни хубаво време, тичащи малчугани и весели продавачи на пуканки. Зеленината си личи отдалече, лабиринтът не може да се сбърка. 
Посрещна ни и тази гледка
След като се приближихме до него видяхме... уви, нямаше и следа от предаването „Предай нататък”. Старият лабиринт без „любовните табелки” на Сибел и Бисер, кмета Антоанета Апостолова от Район „Слатина” и Наталия Симеонова. Обиколихме го. Изведнъж: „Марги, бъди любовта и светлината в живота ми, погали очите ни. Това беше знакът, че следите от предаването ги нямаше, но всъщност ги имаше. 
Единственото останало послание
За да не объркаме, питаме: Кой грабител е отнесъл любовните послания? Нима ги е взел със себе си, за да изпита и той любовта? 

За магията на времето и сбъднатите желания ли са откраднати табелките? Или просто не са се понравили на някои нещастен от любов? Питаме се, не повярваха ли посетителите на парка „Гео Милев” в историята на Сибел и Бисер? Не оставиха ли своите помисли там? Грозно ли беше наречен лабиринтът – „Лабиринт на любовта”? Общинарите ли не позволиха на столичани да си закичат табелките насред зеленината? Само за пред ТВ екрана ли беше подета идеята и превърната в реалност? Със сигурност отговори има. И трябва да има... 

Иначе бихме повярвали, че по-лесно е да разрушиш, отколкото да създадеш. Затова нека отидем и отново украсим лабиринта с любов...
Вратата е отворена...
Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар