четвъртък, ноември 13, 2014

УНСС се похвали със седем възпитаници в кабинета „Борисов 2”


През 2013 г. старта на учебната година под възгласи за оставка даде тогавашният премиер Пламен Орешарски, който е възпитаник и преподавател в УНСС
Снимка: Елена Донкова

Шестима министри от ГЕРБ и един от АБВ във втория кабинет на Бойко Борисов са възпитаници на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Това съобщиха от вуза, като пожелаха на избраниците в правителството кураж, воля и успех във високоотговорната им работа за доброто на България. 

Ивайло Калфин
Вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин (АБВ) е завършил през 1988 г. „Международни икономически отношения“. Той е и бивш евродепутат.

Владислав Горанов
Министърът на финансите Владислав Горанов (ГЕРБ) е докторант в катедра „Човешки ресурси и социална защита“. След като зае поста на финансист №1, по-паметливите припомниха негова снимка от 2010 г., на която той като зам.-министър е на една маса в заведение с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Лиляна Павлова
Лиляна Павлова (ГЕРБ) е завършила „Мeждународни икономически отношения“. Тя отново е министър на регионалното развитие и благоустройството, както в първия кабинет на Борисов. 

Сред дипломиралите се е и министърът на земеделието и храните Десислава Танева (ГЕРБ), която има тапия по „Икономика“. „Публични финанси“ е завършил Ивайло Московски (ГЕРБ), който повтаря поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Теменужка Петкова
А министърът на енергетиката Теменужка Петкова (ГЕРБ) има диплома по „Счетоводство и контрол“. 

Служебният министър по транспорта в кабинета на Георги Близнашки Николина Ангелкова (ГЕРБ) сега е министър на туризма. Тя е завършила „Право“. Има специализация по фирмено управление в Института за следдипломна квалификация. 

Не министър, а народен представител, е и бившият ректор на УНСС проф. Борислав Борисов. Той бе избран от Пловдив и е зам.-председател на парламентарната група на партията на Георги Първанов АБВ. Бившият министър от правителството на Орешарски, а сега депутат от ДПС, Петър Чобанов продължава да чете лекции по финанси на бакалаври и магистри и през тази година.

Екип на НОВАТА ЖУРНАЛИСТИКА

Няма коментари:

Публикуване на коментар