вторник, декември 16, 2014

Исус Ангелов - момчето, което може да прави всичко с акордеона си


Джими Акордеон в действие
Снимки: личен архив

Празничното настроение все повече наднича по улиците. Истинското вълшебство на Коледа не е в размяната на подаръци, а в красивите мигове, които си подаряваме заедно. Новата журналистика Ви е разказвала за красотата на музиката и подаръците, които носи Джими Акордеон за всички минувачи по улицата. 

Днес отново ще го направим. 
Истинското име на 20-годишния младеж, който владее до виртуозност акордеона е Исус Ангелов с прякор Джими Aкордеон. Той е потомствен музикант. Прадядо му е – легендата на акордеона – Борис Карлов. Исус свири на акордеон от около 3 години. Tой може да изсвири абсолютно всичко, вечно усмихнат e и вечно свирещ! Не се ограничава до никакъв стил, говори чрез музиката си. 

Интересува се от музика от много малък и баща му го е изпраща на уроци по цигулка. После открива един стар акордеон „под пейката на балкона“. 

По това време по телевизията върви реклама, 

в която акордеонист свири валс. 


Исус много се впечатлява и след като баща му го запознал с високите и ниските тонове на инструмента, той засвирва. Любовта му към акордеона е много силна и той изцяло се отдава на музиката, като свири всеки ден по 12 часа. 

Той често се усмихва
Свирил е с музиканти като Иво Папазов – Ибрямата, Огнян Виденов, Стефан Караджов акордеон, Любка Рондова, Янка Рупкина, Иво Ралчев акордеон, Васко Василев, Джони Пенков, Ицко Финци, братя Такеви, Милчо Левиев, Наско Хаджиев, Мишо Йосифов, Етиен Леви, Васил Найденов, Ваня Костова, Ники Захариев, Калин Вельов, Skillera, Рафи, Ясен Зердев и Imp Imp

Заедно с писателя Калин Терзийски са създали концертите „Атомна камбана“, „Сиянието на Изгрева“, „Ключ Сол“, където са представили книгите „Войник“, „Аскетът в мола“ и „Владетелите“. Свирил е в зала 1 и 3 на НДК по покана на Лалка Андреева, Studio 5, Rubaiyat, Младежки театър „Николай Бинев“, Читалище „Райко Алексиев“, ЦДНА Военният клуб, Софийската опера, „Дом Елиас Канети“ в Русе, Резиденция „Бояна“, Художествената академия и българския ресторант „Rila Bar“ в Мюнхен. 

Спечелил е приза „Музикант на годината“ за 2013 г. от Народно читалище „Славянска беседа“. 

Рап парче с акомпанимента на Исус
Исус е участвал и в предаването по Би Ти Ви - България търси талант

За да се свържете с него: 0899 77 04 05 и 0886 67 58 03
email: djimiakordeon@abv.bg 
facebook: Исус Ангелов

ИСУС АНГЕЛОВ

2 коментара: