четвъртък, ноември 12, 2009

Стипендиите идват


Класирането за стипендиите от УНСС вече е обявено. То ще може да бъде видяно единствено в информационната система "Web-student". Проверката става като всеки влезе в собствения си профил и отвори раздел "Стипендии". Размерът на стипендията е 90 на месец, като за октомври и ноември ще бъде изплатена до края на този месец.

Последният класиран за стипендия по успех е с осреднени оценки 5.17 и доход 508.12лв. При стипендията за доход, класирани са всички с месечен бюджет на човек под 220.06лв.



От 16 ноември 2009 година Министерството на образованието, младежта и науката ще открие кампанията по кандидатстване за европейските стипендии и награди за зимен семестър на учебната 2009/2010 година. В срок до 30 ноември 2009 година студентите ще имат възможност да кандидатстват за стипендии и награди по електронен път чрез специално разработена за целта интернет страница, която ще бъде официално оповестена с допълнителни указания преди започването на кампанията на интернет страниците на МОМН (Министерство на образованието, младежта и науката) и на Висшите училища. Амбицията на МОМН е студентите да получат стипендиите си преди настъпването на Коледните и Новогодишни празници, като за това ще бъде необходимо пълно съдействие от Висшите училища, които извършват верифицирането на данните, както и спазване на срока от студентите, сподели доц. Марияна Георгиева, Директор на Дирекция „Студенти, докторанти и специализанти” към Министерството на образованието, младежта и науката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар