четвъртък, ноември 26, 2009

Летете с крилете, които вече имате


Цветелина Бориславова бе гост на дипломирането на журналистите- випуск 2009


На 25-ти ноември в новооткритата „Зала тържествена” на УНСС се връчиха дипломите на
бакалаврите от специалност ,,Журналистика и масмедии”, магистрите-,,Медии и журналистика” и „Връзки с обществеността”. В залата трудно можеше да си намериш място, тъй като родители, преподаватели, близки и познати бяха се събрали (да не кажа почти гушнали в иначе останалото малко свободно пространство, в което можеш да си поемеш глътка въздух), за да уважат и поздравят в този важен момент дипломиращите се студенти от випуск 2009г. на университета.

С прозввучаване на химна цялата зала се изправи на крака, последва „Ода на радостта”- химнът на Европейския съюз . Защо не прозвуча трети?-някой си зададе въпроса. Третият е този на студента, а всички те днес се разделят със студентския живот. Гости на церемонията бяха доц. д-р Валентин Кисимов- зам.ректор на УНСС, проф. Христо Първанов- декан на факултета ,,Икономика на инфраструктурата”, проф.д-р Любомир Стойков- научен ръководител на катедра ,,Медии и обществени комуникации”, доц.д-р Петко Тодоров- ръководител на катедра ,,Медии и обществени комуникации”, доц.Биляна Томова и всички преподаватели, пред които са се потили неведнъж завършващите.

Специално за тържеството бе поканен и Бойко Борисов, но той не удостои лично с присъствието си, а бе изпратил своя посланик на добра воля в лицето на Цветелина Бориславова- неговата приятелка.

Защо точно тази дата? Днес е празник на Св. Климент Охридски- светла българска личност, чийто завет е: ,,Вярвай в Бога и служи самоутвержено на своя народ за повече светлина и правда”. Той трябва да се носи от всеки един от нас. Доц. д-р Петко Тодоров отправи своето послание към абсолвентите- ,,Отнесете мисията за защита на обществения интерес”. Гаф с микрофона заглуши останалата част от речта му, но техничсекият проблем все пак бе овладян на време.

Доц. д-р Валентин Кесимов посочи онези неща, които човек помни цял живот: ,,Човек забравя първото си гадже, но никога не забравя какво и как е завършил!”. От името на всички в тоги- Мариян Томов произнесе благодарствена реч към преподавателите и университета. VIP гостът Цветелина Бориславова даде завършек на церемонията с обобщителните думи: ,,Вече имате крила, с който можете да летите!”. Всички ние- приятели и гости- пожелаваме лек и безупречен полет в обширното небе, което да носи след себе си професионална реализация и сбъднати мечти.

ЯНИЦА МАРИНОВА

Снимки: Благодарим на Мариян Томов! Честита диплома!

Няма коментари:

Публикуване на коментар