вторник, декември 01, 2009

Обновеният спортен комплекс „Бонсист” бе официално открит


Днес, 1-ви декември, спортният комплекс на Университета за национално и световно стоппанство бе официално открит. Домакини на събитието бяха ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт” към УНСС Спас Ставрев, както и всички негови колеги. Специални гости бяха ректорът на университета проф. Борислав Борисов, както и доц. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката и доц. Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта. На откриването присъстваше и председателят на студентския съвет Калоян Димитров, както и стотици студенти, готови да спортуват в новата зала.
След речите на министрите, ректора и г-н Ставрев дойде ред на официалното прерязване на лентата, с което залата бе открита и спортният празник можеше да започне. Поканените гости – представители на различни спортове поздравиха студентите чрез зрелищни изпълнения. Официалните гости наградиха със специални статуетки най-добрите спортисти на УНСС, а проф. Борисов получи плакет от катедрата в знак на благодарност за съдействието му в обновяването на комплекса. Веднага след приключването на официалната програма и изпращането на гостите, студентите имаха възможността да играят, включвайки се в спортния празник.

На снимката: Ректорът и гостите - министри прерязват лентата на обновения комплекс
.

ИВАН ВЪЛЧАНОВ

Снимка: Иван Вълчанов

Посетете блога на Иван Вълчанов от гр. 5001! Още един нов приятел на "Новата журналистика"! ТУК! или в дясната лента "Нашите приятели".

2 коментара: