събота, януари 16, 2010

Европейските стипендии идват във вторник


Най-късно до 19.01.2010г. (вторник) стипендиите по ЕСФ (Европейски структурен фонд) по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013г." ще бъдат преведени по сметките на студентите. Парите вече са изпратени на всички университети на 15.01.2010г. Европейските стипендии ще бъдат за 3 месеца или 270лв. Останалите две плащания ще са в началото на следващия месец.

Както винаги, имаше закъснение в изплащането на парите, като по предварителен план те трябваше да в студентите още преди Коледните празници. Някои университети (Технически университет, гр. София; Софийски университет "Св. Климент Охридски" и др.) преведоха парите на студентите си още на 23.12.2009г. Така неясен остана въпросът как два от най-големите ВУЗ-а в България са успели да обработят документите и са превели стипендиите на студентите си в срок, а УНСС не е могло. Породиха се съмнения, че парите са по сметката на ДСК и са на едномесечен депозит. Факт е, че точно месец след обещаната крайна дата реално парите ще бъдат преведени.



Георги Марчев

2 коментара:

  1. Колеги вчера ходих в 1013 за да питам какво става с шибаните европейски стипендии. Бабките ми казаха, че ги чакали до края на месеца, така че преди да пуснете някаква информация си проверявайте източниците, защото ви се смеят хората.

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че информацията е достатъчно проверена! Тя е от прес центъра на Министерството на образованието, науката и младежта на РБългария, дирекция "Европейски плащания", публикувана на официалната им уеб страница след мое запитване по имейла им. Това, че УНСС е безотговорна институция, която по типичен соц. метод не информира студентите си, е друг въпрос. Това още повече потвърждава слуховете, че парите са на депозит и затова не са преведени, както на СУ и ТУ.

    Смятам, че не заслужавам такова отношение! След като си имал/а информация е по-уважително да я изпратиш на имейла на блога, на неговата фейсбук страница или в чата на "Новата журналистика", именно затова те съществуват.

    ,АНОНИМНОСТТА НЕ СЕ ТОЛЕРИРА!,

    ОтговорИзтриване