неделя, февруари 28, 2010

Операция "Октопод" ни раздели на три


По 25 % са доверяващите се, невярващите и тези, които още не могат да преценят какво всъщност е операцията "Октопод", според последната анкета в "Новата журналистика". МВР акцията, ръководена от Цветан Цветанов, се вихри срещу престъпността по високите етажи на властта и скандализира обществото с разкритията си. Според резултатите, цели 19 на сто не се интересуват от темата, а 1 потребител не знае за арестуването на Алексей Петров и сие.

През последните седмици по темата се изговори какво ли не, по медиите обикаляха анализатори, министри, политици, криминални журналисти и всички пееха в един глас:"Как е възможно Алексей Петров да има две толкова противоположни лица- на държавния служител, преподаващ в 2 университета и на наркобоса, трафиканта, поръчващия убийства, източващия ДДС, крадящия от "Кремиковци"...".

По-правилният въпрос е: "Как е възможно такъв човек да заема ръководни позиции паралелно с предполагаемата си престъпна дейност, НЕОБЕЗПОКОЯВАН ОТ НЯКОЛКО ПРАВИТЕЛСТВА?"

УНСС също има своята следа в случая, но повече четете в хартиените и електронните издания на "Капитал" и "Дневник" ("Икономедиа").


Новата анкета на блога е:

В интернет чета най-вече:
анализи;
коментари;
клюки;
новини;
не чета нищо;
друго.

Ако предпочитате друго, може да го споделите като коментар под статията или на Фейсбук страницата ни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар