петък, октомври 29, 2010

Иван Бедров: "Как от Боко тиквата се стигна до Краля слънце?"

Иван Бедров пред студентите по журналистика
в УНСС
"Как от Боко тиквата се стигна до Краля слънце?"- с този въпрос Иван Бедров провокира гледни точки на политиката на медиите у нас на среща със студенти по журналистика от УНСС. Ясно се вижда кое министерство в коя медия рекламира. Като най-голям проблем на медиите Иван Бедров отчете липсата на въпроси от собствено име.



Ако тръгнем с: ,,Знаете как е в България, нищо няма да променим". "Истинската гражданска журналистика е на живо", заключва Бедров. "Нужно е отделните парченца на пъзела да бъдат сглобявани, за да се представи реалната картина на новината", сподели още той.


"Защо българската икономика е в криза!"- с тези думи започна срещата диалог Иван Бедров-виден български журналист със студентите специалност ,,Медии и журналистика” в УНСС.

Положението в медиите се измени поради недостиг на средства. У нас нещо, което не е устойчиво, а е на вълната- изчезва. "Така в България всичко изчезна!"- категорично заяви Бедров.

Ситуацията в печатните издания бе обрисувана от него така: ,,Нито един вестник не изкарва парите, които харчи. Разходите са повече от приходите. Въпросът е кой плаща тази разлика?", допълни журналистът.

Яница МАРИНОВА
Минко ЧЕРНЕВ




3 коментара:

  1. Необходима е не само нова журналистика, но и нова държавна политика или агенция, която да се занимава с промяната на отрицателните културни характеристики на съвременното българско общество. То не е ориентирано към предприемчивост и не гледа в дългосрочното си бъдеще, а се е вторачило в миналото и изобщо няма идея как да успее.
    Затова новата българска журналистика трябва да поощрява предприемчивите българи и да вдъхва смелост на обществото да рискува за да успее да излъчи нов елит, който да ни поведе напред.
    Моля, подкрепете нашата инициатива Спаси България. http://postvai.com/node/11104

    ОтговорИзтриване
  2. Необходимо е НДСВ да се върне пак на власт.

    ОтговорИзтриване
  3. баДка, какво НДСВ, какви пет лева? Хаайде без глупости.

    ОтговорИзтриване