петък, юни 10, 2011

Официално: Драстично скочиха таксите за висше образование в УНСС


Снимка: Минко Чернев

Таксите за обучение в УНСС за учебната 2011/2012 г. се повишиха драстично, след като преди месец Министерският съвет одобри предложенията за увеличение за повечето специалности за всички университети. От днес вече е ясно при кои специалности и точно с колко е повишението. 

С най-голям скок в УНСС са специалностите "Медии и журналистика" (направление "Обществени комуникации и информационни науки"), "Право", "Социология" (направление "Социология, антропология и науки за културата") и "Политически науки", сочи справка в сайта на ВУЗ-а. Студентите в тези профили вече ще плащат 554 лв. на година (277 лв. на семестър) вместо досегашните 462 лв. (231 лв. на семестър). Повишението е почти със 100 лв. на годишна база.

Обучаваните в направленията "Администрация и управление" и "Икономика" също са с по-високи такси. Те вече ще плащат 346 лв. за курс или 173 лв. на семестър.

Това е второто увеличение за три години. През 2008 г. журналистите от УНСС, наред с правистите, социолозите и политолозите, плащаха по 213 лв. на семестър (426 лв. на година), през 2009 г. последва повишението до 231 лв., каквато бе таксата досега.

Георги Марчев

Минко Чернев

Няма коментари:

Публикуване на коментар