вторник, юни 07, 2011

Американски професор по журналистика ще изнесе лекция, организирана от журналистите от НБУ, УНСС и ФЖМК


Снимка: Минко Чернев


Американският професор по журналистика Кент Колинс ще изнесе публична лекция на тема "Бъдещето на световните медии". Организатори са студентите по журналистика от Нов български университет, Университета за национално световно стопанство и Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Лекцията ще се състои благодарение на Американското посолство в България. Блогът "Новата журналистика" също стана партньор на събитието с надеждата такива срещи да се превърнат в традиция.

Като организатори трябва да преценим кога да се проведе лекцията - 13, 14 или 15 юни от 17.00 или 18.00ч. Мястото е сградата на Съюза на българските журналисти. 

За удобство, нека по един студент от курс да бъде избран за отговорник, за да съберат възможно повече хора, които да присъстват на събитието. За трети курс това е Георги Марчев, който може да бъде открит на georgy_marchev@abv.bg . Идеята е и опознаване между студентите по журналистика от софийските университети. Преподавателите от катедра "Медии и обществени комуникации" също са поканени и ще се радваме на тяхната подкрепа и присъствие.

На лекцията ще присъства американският посланик Джеймс Уорлик.

-----------------------------------
Професор Кент Колинс е завеждащ Факултета по радио-телевизионна журналистика в Университета по журналистиката в Мисури, САЩ. Притежава над 37- годишен опит като преподавател и обучава студенти както в САЩ, така и като гостуващ лектор в много страни. В момента професор Кент Колинс обучава новинарите на ТВ7.

1 коментар:

  1. Грета: Страхотно. Ще присъствам, стига срещата да е от 18.00 часа, който и от трите дни да бъде избран. :)

    ОтговорИзтриване