сряда, февруари 29, 2012

Страх и омраза в "Лас Вегас"

Снимка: Минко Чернев

Алкохол, скандали, жестоки последствия. 19-годишен студент от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) е убит в собственото си общежитие в блок 23, стая 323 в Студентския град, София. 

В началото на седмицата бе задържан и 24-годишен криминално проявен младеж за притежание на наркотици, отново в този квартал. 

На 25-ти февруари изчезва за няколко часа непълнолетно момиче от Студентски град, което е било на състезание по джудо там. 

Датата 14-ти вместо да е празник за някои, става трагедия, след като маршрутка блъска 22-годишно момиче, което издъхва на улицата. Мястото и този път е Студентски град. 

Вечерта на 10-ти този месец са пребити две момчета и едно момиче и то в „града на студентите” в София. Обещанията на полицията за засилване на контрола в „Града на бъдещото поколение” от преди няколко години след случая на убийството на студента Стоян Балтов са поредният мит. 

Повечето млади хора отиват в този "кампус", за да се образоват, да развиват своите професионални умения и да станат хората, от които ще зависи държавата след няколко години. Жалко, че не всички са такива, каквито очакваме да бъдат. 

Зависимостта от алкохола, наркотиците и проституцията не прощават на тези, които са избрали грешния път. Но защо трябва невинни да са жертва на безмозъчни и комплексирани надрусани пияници?! 

И въпреки че данните сочат намаляване на престъпленията на мястото на „неозаптените кучета” – 358 за 2011г. в сравнение с 577 за 2010г. – те никога няма да спрат. Това са само едни от случаите, а колко още не са известни на обществото. 

Едно от предприетите бъдещи действия от страна на Министерството на образованието е всички общежития на територията на „Града, който никога не спи” да „заспят” в определен час, като те ще бъдат управлявани от самото министерство чрез дружеството „Студентски столове и общежития”. 

Докато Студентски град продължава да прилича на нощен увеселителен парк, маскарадът няма да спре.

Елена Донкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар