събота, март 10, 2012

Р(е)ЗИ(л): останахме без Кънчо!


Възмутителната диплянка предпазва шестгодишни от СПИН

С дрешка винаги бъди, щом любов ще правиш ти! За по –малко от двадесет и четири часа, България роди своя нов герой. Той дори измести вафлите с лика на Бате Бойко. Три дни след като честваме Деня на великите българи, дали живота си за свободата ни, преценяваме, че Свободията е пълна. 

"Аз съм мъничко човеееече 
на жената пръв другаааар 
нося ластично елееече 
и в яйцата скъп товааар..."

Това е част от образователната диплянка, която е била раздавана на учениците да се образоват срещу опасната зараза СПИН. Тук няма да ви обясняваме за идеята на Кънчо. Тя е ясна! Защо е Кънчо и кой точно го е заимствал.? Мистерия. 

Авторът на творението е вече пенсионер. Толкова за него. От старобългарски Кънчо произлиза от Кун, което значи ковач. За сравнение само преди години на 1. декември във виртуалното пространство се появи друго клипче със слоган: "Влизам и илизам през парадният вход, прониквам...." 

Отново скандализира за ден-два обществото ни, но и с днешна дата продължава да обикаля със своята "благородна" мисия да образова. Да, ама не! 

Така не става, нито наш Кънчо, нито зеленото човече от клипа могат да грабнат интереса на децата? Не става само с простотия и лъскавост. Иска се идейност, а не кражба на чужди идеи и тяхната преработка. 

Сега ще ви кажа как става всичко в милата ни страна. На конкретен човек, който най-често е утвърдено име се плаща, за да направи каквото и да е. Само да е нещо образователно там. За АНТИСПИН кампанията с клипчето държавата отпуска 10 000 лв., които както и да ги погледнеш за спот от три минути, са си живо разхищение. 

И идеята на Кънчо навярно е била такава. Някой си е прибрал парите, а Кънчо вятър го вее на бял кон. И сме тръгнали да разпитваме учениците, сексолозите... А, бе, страшно любопитна нация сме. А наш Кънчо се събуди и е готов да се труди. 

Кънчо носи жълти шорти на червени точки и розова блузка, пристъпва с червени пантофи. И точно в този си вид, той е бил отпечатан в десет хиляден тираж.

Яница Маринова

1 коментар:

  1. Да, Яни, точно така е. Децата не го приемат, ама Оня си е прибрал паричките. Като не го харесват - сега да върне парите на държавата. Тези неща трябва да се правят от млади хора, защото това са техните проблеми и те най-добре знаят кое и как се приема. Но...уви.Гинчо и момчетата бяха направили едно страхотно клипче за наркотиците, но не го класираха в един конкурс - а беше толкова приемливо и интересно. Сега и Кънчо...едно време имаше една поема за един Кънчо, сигурно авторът е имал него предвид.Беше една пошлост.

    ОтговорИзтриване