петък, март 16, 2012

Води ме в някоя квартална кръчма...


За по-бурен нощен живот (Студентски град) - повечето избират него...
Снимка: Plazza Dance Sofia
След поредния жесток случай в Студентски град - случай на убийство в студентско общежитие на 23 блок. След нелепото управление на Студентски град, се заговори за ново - нов ред, нова дисциплина и т.н. Възможно ли е? 

Какво се реши? - че е редно въвеждане на вечерен час в Студентски град. Заседание на ректорския съвет определя от 5 април да не се допускат външни лица в сградите на студентските общежития след 22 часа, както и вечерен час за студентите, обитатели на блоковете - 23 часа. 

Вратите ще се отварят в 6 часа сутринта. До месец ще се изготви и по-строг правилник за вътрешния ред в студентските блокове. Целта е да се засили контролът и сигурността на младите хора, което ще доведе до монтиране на камери на всички етажи. 

Проблемът може да се корени в две посоки. Първата е, че е в студентите, а втората, че е в обилното наличие на чалготеки в "кампуса". Но дали е нармално 20-25-годишни хора да бъдат ограничавани по този начин? 

Неоспорим факт е, че чалготеките и кръчмите ще продължат да трупат оборот. А и да не забравяме, че "поставени на тясно'', студентите са изключително изобретателни.  

Професор Ваньо Митев, шеф на Съвета на ректорите, изказва мнение, че на когото  не му харесват новите мерки за сигурност, може да се изнесе на квартира. Плюс едно допълнение - Студентски град не е място за купони. 

Реалността показва друго - по всяко време на денонощието могат да се видят и чуят празнуващи студенти. Все пак и те искат правото си на съществуване, носещи в себе си неспиращия купон на безславния си студентски живот. 

В любимата ни социална мрежа - Фейсбук отново се надигат протести (ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВЕЧЕРНИЯ ЧАС В СТУДЕНТСКИ ГРАД!). Избран е и символичен час - 00.00. На 23-ти март ще се разбере дали активността (от 550 човека засега) в релния свят е толкова силна, колкото във Фейсбук. Факт си остава обаче и това, че повечето младежи със статус "СТУДЕНТ" не разбират защо им е нужна науката и знанието и къде те ще просъществуват в техния животец... 

Виктория Милорова

Няма коментари:

Публикуване на коментар