четвъртък, април 26, 2012

"Черният ангел" на Иван Русланов долетя в УНСС



Иван Русланов пред приятели, колеги и преподаватели в УНСС
Фотограф: Елена Донкова
Десет пъти "Браво!" за "Черният ангел" и едно гръмко "Ура!" за автора! 


Браво за трейлъра! Изготвен е от Нели Костадинова, а първата премиера на книгата бе в читалище "Николай Хайтов", София. А сега пред приятели, колеги и преподаватели в УНСС, където всъщност Иван Русланов следва "Журналистика".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Браво за пролога, започнат още през 2008 година! Няколко месеца по-късно Иван  решава да го представи на своя приятелка. 

Същинската работа над книгата продължава през лятото на 2009 година. Романът е завършен! Редактиран е почти цяла година. С помощта на редактора Камелия Иванова ръкописът е почти пренаписан. Съвсем очаквано някои неща са добавени, а други са премахнати. 

Браво за идеята на книгата - показване на България през погледа на един млад човек. Браво за посланието - можем да се справим с проблемите, но само ако преодолеем безразличието. Стига да поискаме промяната, можем да станем много по-добри. 

Браво за сюжета - ангелът Крис се приземява в България, но не помни миналото си. Приютява го един отшелник - Михаил, който му помага да развие свръхестествените си сили. 

Браво за смисъла на книгата – "Черният ангел е всеки един от нас въпреки свръхестествените си сили". Най-голямото "Браво" или най-гръмкото "Ура" за Иван Русланов

Рисунките
Той сподели, че романът "не е идеален, но е човешки", а от какво бихме могли да се нуждаем, ако не от човещина. Успява да даде надеждата, поради която е написан". 

Авторът много се гордее с една важна за него награда - рисунки от петокласници, учещи в родния му град, Костинброд. Иван от своя страна благодари на колегите и  преподавателите си, дошли да уважат представянето на "Черният ангел". 

Сред отличилите се бяха: гл. ас. Катя Михайлова, доц. Цветан Кулевски, доц. Светла Цанкова, гл. ас. Стела Ангова, проф. Михаил Мирчев, който поздрави автора за пресътворения в идеализъм оптимизъм на книгата, и др. 

Гл. ас. Катя Михайлова не пропусна да поздрави своя студент, като разказа и за първите им срещи по "Социология" в първи курс
Въпроси почти нямаше. Един от малкото бе: "Какво е било усещането, когато за пръв път е държал романа си в ръце?". Отговорът - "В хубав смисъл беше шокиращ момент. Чедесно е усещането". 

Автографите...
Как да не бъде, след като ти си сътворил нещо, обичано или критикувано, разбирано или останало неразбрано, важното е, че след себе си си оставил следа... Браво за тази следа

Относно продължението на книгата: "То вече е завършено, с много мрачен край. Разкриват се много мистерии около семейството на Крис", разкри Русланов. 

Браво за финала на представянето, който бе белязан с откъс от книгата: "Колкото и да смяташ нещо за изгубено, то се появява рано или късно". Браво за таланта!


Лидия Богданова            Виктория Милорова
Всичко от автора                          Всичко от автора

1 коментар:

  1. И малко след края БРАВО за Виктория и нейния репортаж. Какво щяха да правят авторите, ако нямаше кой да забележи, да разкаже за творчеството им.

    ОтговорИзтриване