сряда, април 25, 2012

Бургас събира театри


За осми път пролетен Бургас събира млади театрали от цялата страна на фестивала "Бургаски изгреви". 

Празниците на младежкото театрално изкуство, които се превърнаха в запазена марка за Бургас ще се проведат от 25 до 28 април на три паралелни сцени в ДТ "Адриана Будевска", Кукления театър и Военния клуб. 

В програмата на младежките театрални празници ще участват 28 театрални трупи от София, Ямбол, Нова Загора, Свищов, Хасково, Варна, Сливен, Ботевград, Първомай, Благоевград, Горна Оряховица, Лясковец, Бяла Паланка и, разбира се, Бургас. 

Сред заглавията в афиша са както популярни творби, така и по-малко познати. Представянето на младите артисти ще се оценява от жури с председател Пейо Пантелеев – режисьор, актьор и поет. В трудната и отговорна задача ще му помагат Иванка Янкова и Елка Василева. 

В Празниците участват големи и камерни състави и индивидуални изпълнители от жанровете драматичен театър, музикален театър (мюзикъл, оперета, вариете, младежки шоуспектакли), куклен театър, уличен театър и танцов театър. Вземат участие и експериментални (нестандартни) театрални, танцови и музикални формации от страната и чужбина.

Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар