вторник, май 08, 2012

Тя може да е изгряваща звезда



Снимка: личен архив на Габриела Агбогба

Тя е млада и перспективна… и е наша сънародничка. Казва се Габриела Агбогба. Тази фамилия идва от баща й, който е от Бенин. В момента тя живее в Монреал, Канада от септември 2004г., т.е. почти 8 години.
Учи за медицинска сестра, но голяма нейна страст е пеенето. Състезателка е в конкурс за пеене в региона, в който живее, и има нужда ние,българите, да я подкрепим в онлайн гласуването, за да премине на полуфинал.

Един клик върху линка http://etoilemontante.francofolies.com/participants/242 отваря мястото за гласуване. В дясната лента на сайта, където е изписано „VOTER POUR MOI”, поставяте ваш реално съществуващ e-mail и след това кликвате на бутона „GO”. По този начин се осъществява гласуването до 13 май 2012г., като всеки може да дава своя глас за таланта на Габриела всеки ден. 

Самият конкурс се казва "Étoile Мontante de Ford", което на български се превежда „Изгряваща звезда на Форд”. 

Ето какви отговори даде Габриела на нашите въпроси: 

Кога се появи страстта ти към пеенето? 
Още от много малка обичам да пея. На времето с моята най - добра приятелка пеехме песните на Анелия и на други български певици. Усетих, че когато пея, разказвам някаква история, свързана със силни емоции. Това е красивото според мен в хората на изкуството, те могат да предадат на останалите това, което чувстват . 

От колко време се занимаваш с пеене? Професионално ли е това, което правиш, или само като хоби? 
Занимавам се сериозно с пеене от 2 години. Ходя на уроци по пеене в една музикална академия. Бих казала че е само хоби, защото в момента уча в колеж. 

Участвала ли си и в други конкурси ? 
Да, но за първи път участвам в конкурс, в който има участници от цял Квебек (най-голямата по площ и втора по население провинция в Канада). Това ми предоставя и шанса да участвам във фестивала на френската песен. 

Ориентирала ли си се към певческа кариера? 
Може би по-късно в моя живот ще се ориентирам и към кариера. Засега се занимавам с това, защото ми доставя удоволствие. 

Как приемат близките и приятелите ти твоето участие в този конкурс, подкрепят ли те? 
Близките и приятелите ми доста ме подкрепят, което много ме радва. Имам познати в България, които ме подкрепят всеки ден чрез онлайн гласуването - това е супер. Трудното е, че трябва да се гласува всеки ден до 13 май и хората забравят да го правят. 
 

 
Елена Донкова
Публикации от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар