петък, май 04, 2012

Врачанка стана Студент на УНСС за 2012 (видео)


Проф. д.ик. н. Стати Статев награждава Студента на годината 2012
Фотограф: Елена Донкова
Магдалена Стефанова – четвъртокурсничка по специалността “Финанси и счетоводство с преподаване на английски език” е “Студент на годината на УНСС за 2012 г.”. Мартин Медникаров пък грабна приза “Спортист на годината”. С тези добри новини започва месец май в УНСС.

Тази година за първи път Университета за национално и световно стопанство (УНСС) организира церемония спектакъл “Студент на годината на УНСС 2012”. Освен този приз се раздадоха и няколко важни награди за академичната общност в УНСС. 

Като преподаватели на годината бяха отличени двама – проф. д-р Благой Колев, Омбудсман на УНСС и преподавател по дисциплините “Политическа икономия”, “Икономическа социология”, “Социология на управлението” и др. Професор Благой Колев има над 132 публикации в страната и в чужбина, включително и социологически и маркетингови изследвания. 

Другият награден преподавател е гл. ас. д-р Петър Станков от Катедра “Икономикс”. Личност, с принос за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС, е първият председател на Студентския съвет (тогава Студентски сенат) на УНСС – Георги Петров, бивш изпълнителен директор на Райфайзен банк – България. 

Разбира се, на награди без музика – не може! Младият поп изпълнител Стефан Илчев се погрижи за доброто настроение на гости, преподаватели и студенти – точно в мига преди публиката да разбере кои са най-добрите студенти на годината. 

Министърът на физическото възпитание и спорта - Свилен Нейнов връчи плакет на “Студента спортист на годината” – Мартин Медникаров, който безспорно се е преборил с общо 8 кандидатури за приза. Мартин Медникаров е в 4. курс по специалността “Публична администрация”, но младият варненлия е категоричен и на спортното поле, особено в плуването. Печелил е медали и отличия на първенства в страната и чужбина. 

Ректорът на УНСС - проф. д.ик.н. Стати Статев имаше удоволствието на награди “Студент на УНСС 2012” – Магдалена Стефанова, извоювала първото място сред 8-те най-успели студенти на университета. Тя е обозначила в своята биография колежи в САЩ, престижни чуждестранни стажове в сферата на бизнеса и др. Търси решения за повишаването на конкурентноспособността на страната ни в Harvard Club of Bulgaria. А академичната 2010/2011 прекарва в Indiana University of Pennsylvania. Несъмнено Магдалена е пример за един млад и амбициозен човек, търсещ непрекъснато реализация. 


Финалът... Повече от тържествен, защото очарователната Мария Илиева заслужено поздрави победителите със стойностната си българска музика. Припомняме, че носителката на Икар е завършила в УНСС – “Застрахователен бизнес”, а по-късно защитава магистърска степен и в специалност „Международни отношения“.

Стоян Нешев               
Всичко от автора                         
                               Елена Донкова
                       Всичко от фотографа

Няма коментари:

Публикуване на коментар