понеделник, юли 02, 2012

Колко силно свети морето на фестивала "Сцена край морето"


Изглед от Бургаския централен плаж
Снимка: Петя Христова
Може ли любовта да е солена, цивилизацията разбрана, мечтата да струва милиони, а джуджето да се казва Дългоноско? Верният е отговор е – "Да", възможно. Това показа петото издание на детско-юношеския фестивал "Сцена край морето", провел се между 29. юни - 01. юли 2012 г. в град Поморие. 


Как се строи сцена край морето - с Желание и Любов! И макар разделен на две части - стар град и нов, то не може и да става дума за някакво делене по какъвто и да е показател на всички участници. 

Защото как да разделиш нещо, което е цяло. Нещо, което пулсира с еднаква вибрация. Което излъчва Любов! Театралният фестивал събра за няколко поредни дни младежи, деца и ръководители от цяла България и отново показа, че за театралната магия няма предел. Че тази магия не се състои от парчета, че носи любов и зарежда с положителни емоции. 

Тържественото откриване на фестивала бе поставено с огнено шоу, което бе последвано от караоке програма. Специалната открита лятна сцена събра под звездите малки и големи театроведи. Декорите, костюмите, сценичното поведение на всички състави доказаха усилена работа и "пожънаха" не само овациите на публиката, но и нещо повече - доказаха приемственост и успешна комуникация. 

Защото там, където се съберат хора с еднакви интереси и виждания, винаги се ражда магия. Такава, която не може да бъде описана с думи, а само изживяна. 

Зрителите и гостите на града имаха възможност и да видят премиерата на постановката "Любовта е солена", дело на Румяна Кралева. В пъстрата програма взеха участие състави от Варна, Бургас, Радомир, София, Поморие, Първомай и Словакия. 

Ще бъдат ли юнаците с нови калпаци и колко желания ще изпълни златната рибка, ще разберем на следващото издание на фестивала. А дотогава можем да запазим в сърцето си приятните емоции от тазгодишното издание. 

Яница Маринова

1 коментар:

  1. Николай Славовпетък, юли 06, 2012

    Браво на Яница Маринова.Отразила е перфектно фестивала "Сцена край морето" и магията на приятелството.

    ОтговорИзтриване