понеделник, август 27, 2012

Всичко вКЛЮЧено


За морето, прасето и сините вълни
Снимка: Елена Донкова
Всичко е заложено в ключа. Там е закодирана вълшебната частица към успеха. Успехът на ALL INCLUSIVE. Хавлия до хавлия, промоция до ПРИмоция, кукуруза за 2, 3, 5 лв. според народността. Усмивки от старите ленти, ретро сесии. Снимка с прасе, терапия с риби. Леденофрапиращи сокове за разхлада. Танцуващи девойки, храна в излишък. Страст, но не само на кристали. Такси за 20 кинта километъра и още и още... 

Така изглежда Българското черноморие и тази година. Пътят си е старият. Е, може да избереш да минеш и по новата магистрала. Браво на господата. Погрижиха се за народа! Сега лесно и бързо се стига до солената вода. 

Ако пътуваш с автобус, се приготви психически. При минутка невнимание, багажът ти може и да отпътува за следващия морски курорт. Цените естествено са подобаващи. Надцакването е само с два лева отгоре. Но така и така си отишъл да се забавляваш, все ще ги прежалиш. 

Приведена баба на около 60 г. обикаля плажа и предлага шапка-оригами. Цената е само 2 лв. Петите и са подбити, а жегата е неповторима. От автобуса ухилена лелка със златен зъб те примамва: "Квартири, квартири. Евтини!" 

Шоуто се пренася на плажа. Там се раздават поздрави за дупки, височини, дължини. Децибелите са жестоки. Издържат само тренираните. Спасителите са по постовете. Дебнат за нещо Фреш! Освен клоуни по плажа, новата атракция на сезона е прасето Рикардо! Малко черно животинче с лъскава каишка се бута измежду краката на плажуващите и събира фенки, с които после ще лъсне по нечия фейсбук стена. 

Менютата са избистрени с Бисери! С лед, без лед, с бял сос... От капанчето Андреа те зове: "Про-пробвай ме! Про-пробвай се!" Ако си решил, че сега му е времето за релаксация може и да си топнеш краката в един леген, където срещу 10 лв. разни риби ще се ширят между пръстите ти. Обещават, формулата е успешна. 

AFTER SEKS, Оргазъм, Дупката. Това са само част от култовите заведения. Нощите се превръщат в дни, дните в мечти. Всичко е позволено. Само пари да имаш. По сергиите с дрехи няма да видиш цени. Ако случайно се позаинтересуваш за цената на някоя стока, то такава ще ти бъде предоставена веднъж за 20 лв., втори път за 20 евро. Критерият е ясен - веднъж ми приличаш на булгариен, втори път на руская реч

Живот на обороти! Внимавайте с жълтите коли. Преди да се качите, попитайте за сумата. Ключът. Да, ключът. Ако го забравиш, няма как да влезнеш в хотела. Няма как да плюскаш до припадък. Ето къде бил ключът на Включването! Ако много зажаднееш за нещо разхладително, пробвай с вода. Само 5 лв. малка разфасовка. 

Другото, утолявай с любов! Има един дядо. Продава омайничета. Потърси в търсачката за предназначението. Купи си и носи полъха на омайването цяла година. Прекрасно море. Сезонът е по-силен от всякога. Защото ключът не е в страха. От това, че някой ще те бомбардира. 

Истинският ключ е в отключването на емоциите. Плажувайте. От време на време, мятайте посоката, за да не станете изгоряла филия от едната страна. Непременно отбележете на картичката къде сте били. Или се тагнете. Създавайте спомени.

Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар