петък, октомври 05, 2012

За 50 висшисти от УНСС журналистиката вече е официално поприще


По този начин изглеждат дипломите на бакалаврите в УНСС
Снимки: Елена Донкова
Да получиш информация означава потребност, а да разпространяваш информация е отговорност, отбеляза ръководителят на катедрата „Медии и обществени комуникации” проф. д-р Петко Тодоров в началото на тържествената церемония по връчване на дипломите на журналистите от УНСС

Журналистите от випуск 2012 в зала "Тържествена"
Шестнадесет са отличниците от дипломиралите се 50 журналисти на випуск 2012. Проф. д-р Петко Тодоров тържествено връчи дипломите на бакалаврите от специалност „Медии и журналистика”, като уточни, че дейността на журналистите в аудитория и извън аудитория се равнява на 3 635 часа, а изпитите, които са положили през четирите години на обучение, са общо 52, където се включва и държавният изпит. Някои от дипломните работи на журналистите са с ниво над бакалавърското дори, сподели проф. Тодоров. Четиримата бакалаври с най-висок успех са Георги Марчев, Веселин Блажев, Павел Кирилов, Грета Петрова. 

Вдясно на снимката: проф. д-р Любомир Стойков и доц. д-р Биляна Томова; на микрофона: проф. д-р Петко Тодоров
Първият успешно завършил випуск магистри по „Продуцентство и културни индустрии”, с научен ръководител доц. д-р Биляна Томова, също получи своите дипломи за висше образование. Магистърските дипломи на специалност „Връзки с обществеността” бяха раздадени от проф. д-р Любомир Стойков. Магистрите, 18 на брой, са прекарали 600 часа повече от бакалаврите и са държали 20 изпита повече от тях, за да достигнат до своето дипломиране. 

Проф. д-р Петко Тодоров връчва дипломите на бакалаврите
Успех, попътен вятър, късмет и бързо адаптиране в медийната среда пожела на младите журналисти проф. Тодоров. Запомнете, че винаги катедрата „Медии и обществени комуникации” е готова да ви помогне, да се консултирате, да работим заедно по проекти, докторантури, в магистърските теми /за тези, които продължават магистратура в УНСС/ и в тяхната защита, отбеляза ръководителят на катедрата. 

Реализъм и безпощадна критика в работата са пожеланията на проф. д-р Стойков към висшистите. Той ги посъветва да не се съгласяват с очевидните неща, с опростачването, което залива народа отвсякъде, с корупцията, с грозотата и имитацията в живота, защото не съгласявайки се, ще стигнат далеч

Яница Маринова изнесе реч пред присъстващите
В края на церемонията журналистката Яница Маринова изнесе импровизирана реч пред своите преподаватели и колеги от випуск 2012. „Благодаря на живота, че ми даде тази ценна и рядка случайност да се запозная с най-креативните, най-добрите, най-усмихнатите и положителни студенти, вече бакалаври по журналистика”, бяха част от думите на Маринова.


Дипломираните журналисти споделят своята радост

Елена Донкова
Публикации от автора
Фотографии от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар