петък, октомври 19, 2012

ЧАСът на класа: преподавателят vs./ & журналистите


В Час на класа
Снимки: Елена Донкова 

Не се страхувайте да казвате „НЕ”, „Не мога”, „Не искам”, когато не сте съгласни. Това посъветва своите студенти гл. ас. д-р Катя Михайлова в първия час на класа на първи курс направление „Обществени комуникации и информационни науки”, който се състоя на 18 септември /четвъртък/ от 18.30 часа в УНСС.

„Обаче като кажете „НЕ”, трябва да имате поне три аргумента защо това е „НЕ”, допълни гл.ас. Михайлова. Темата на дискусията в часа беше „Първите ми студентски 30 дни”. 

Първокурсници по журналистика
Пет журналистки от първи курс представиха презентация на тема „Бакалавърската програма, която си избрахме”. Проектът е зададен за домашна работа по социология при гл. ас. д-р Катя Михайлова. В презентацията студентите представиха началото на периодичния печат, както и на радио- и телевизионната журналистика в България, журналистиката в съвремието и защо тези випускници са избрали да изучават журналистика в УНСС. Те споделиха и своето интервю с журналистката Димана Дойчинова, която се е реализирала във в.”Телеграф”, в.”Република”, информационна агенция „Дейли нюз” и във в.”България днес”.

Представители на блога „Новата журналистика” и на вестника на УНСС представиха елементи от своите дейности пред „младото перо” на българската журналистическа общност.

Гл. ас. д-р Катя Михайлова

Бъдещите журналисти и пиари научиха от своя курсов ръководител какви задължителни, избираеми и факултативни дисциплини ще изучават до края на бакалавърската си програма в предвидените 2 835 академични часа, за да завършат успешно четиригодишния курс на обучение. Този випуск ще учи по нова учебна програма, като потокът ще бъде разделен на модули и студентите ще проведат три задължителни практически обучения.

На 24 октомври по време на упражнението по социология студентите от направление „Обществени комуникации и информационни науки” ще бъдат в социалната мрежа Фейсбук, за да подкрепят Виолета Георгиева за редакторството й на фейсбук страницата на Европейския парламент за един ден. 

„Възприемете се като експеримент” – по този начин д-р Михайлова се обърна в края на часа към присъстващите първокурсници.

В следващия час на класа една от темите, върху които ще се акцентира, е запознаването с дейността на Студентския съвет при УНСС.



Елена Донкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар