събота, ноември 03, 2012

Експериментът: “Кой ни събуди?” Запишете се за участие


Снимка: Елена Донкова

Б ързо своя текст напиши! 
У силия малки положи! 
Д обре го оформи и на пощата ни изпрати! 
Я ви се в точния ден и покажи как будителят свързва теб и мен… 

В дните след честването на народните будители ние, Екипът на Новата журналистика, отправяме предизвикателство към всички Вас. 

Будителите не живеят само в затворените листи на нашата история. Защото историята се създава днес. Това е социален експеримент, който няма аналог. Насочен е към Вас! 

Място: в главите и съзнанието на българина. 
Време: сегашно продължително. 

Издирваме тези, които са съвременните будители, както и тези, които се възхищават на делата на предците ни. Най-честата асоциация на думата будилник е нещо, което иззвънява и ни събужда. Не, ние няма да Ви провокираме, с това да ни разказвате колко е трудно сутрин да се събуждате. Искаме да ни разкажете за това, което Ви БУДИ! 

Помислете! Създайте! Изпратете! Може да участвате с текст във всички жанрове, с песен или видео. Очакваме Вашите предложения на електронната ни поща new_journalism@abv.bg до 18. ноември 2012 г. Без ограничение във възрастта! 

Жури в състав: Стоян Нешев (главен редактор на Новата журналистика), Теодора Пискова (репортер) и Яница Маринова (репортер) ще определи след “творческа пресявка” ентусиастите, с които ще се запознаем на живо. 

Допълнително ще получите покана, в която ще бъде описано кога ще представите Вашето творение. 

В деня на събитието ще има дрескод. Задължително е да сте облечени (или във визията Ви да има елемент на будител). Целта е не само да се маскираме на небългарските празници, а да докажем, че може да се пренесем в друго пространство и време. Така ще провокираме самите себе си да се поразровим и да разберем с какви дрехи са ходили нашите предци. 

Бъдете оригинални. Ние мотивираме различното. Единственото, което се иска от Вас, е да творите. А останалото оставете на нас. 

Очакваме Ви!

Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар