четвъртък, ноември 15, 2012

Проект MyUniversity: СУПЕР ПОРТАЛЪТ вече в действие


Студентите...
Снимка: Елена Донкова
Проектът ”MyUniversity“ стартира на 1 октомври 2010 г., а преди няколко дни пусна своя европейски портал. Тази модерна платформа позволява на студенти и университети от цяла Европа да се включат в окуражаваща среда, която промотира диалога и характерните демократични процеси като гласуване и дискутиране на теми, свързани с висшето образование. Тук всеки потребител разполага с многото налични „инструменти за електронно участие“ и модули като е-консултация, анкети, дискусии и процеси. 


Първите теми за дискусия са: „Каква е добавената стойност на дистанционната форма на обучение за студентите?“ и „Как да се промотира устойчивост“. СУПЕР ПОРТАЛЪТ също осигурява линкове към индивидуалните портали на 14-те университети-участници, както и линкове към техните социални мрежи

MyUniversity се подкрепя от Европейската комисия (ICT Policy Support Programme) и включва партньори от Белгия, България, Гърция, Литва, Словакия, Испания и Швеция. Чрез него се демонстрира как университетите могат да използват набор от специфични инструменти за електронно участие, за да включат членове на университети и заинтересовани страни в прозрачни процеси за вземане на решения във висшето образование на локално, национално и европейско ниво. 

Университети, заинтересовани да предложат тема за дискусия, която според тях би заинтригувала други студенти и институции, могат да се свържат с CESCA, администратор на СУПЕР ПОРТАЛА на следния имейл: myuniversity@cesca.cat

Ако искате да сте част от този вълнуващ процес, трябва да посетите СУПЕР ПОРТАЛА на www.e-myUniversity.eu. Това е нова възможност за всички креативни и дейни студенти, която им осигурява основно поле на достъп за трансгранични инициативи на висшето образование.


Лидия Богданова
Всичко от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар