неделя, април 21, 2013

Куката и Косъма призовават за честни избори


Актьорът Мариан Вълев в ролята на Куката
Снимка: БНТ

Стрелките се редуват. Настигат и подминават. Прайм тайм. Изборно време. Един след друг текат предизборните клипове на кандидатите. Един се срещнал с млади и им обещал, че ще работи за бъдещето на нацията. Втори - дарява парички. Трети се среща с възрастни граждани. Ще им увеличи пенсийките. За кой ли път, за кой ли път... срещат се обещанията в едно кълбо? И пресичат между филтрираните пясъчни частици? Онова, което обединява всички е ОБЕЩАНИЕТО


Александър Сано, кадър от Под прикритие
Снимка: БНТ
Всеки иска да връща, да рестартва, да носи промяната. Като ги погледнеш всичките клипове разказват за право. Куката и Косъма - добре познатите персонажи от успешния български сериал "Под прикритие" разказват друга история. Те изскочиха от телевизора с послание: "Това няма да го направя дори и на кино. Куката гласове не купува". Двамата отказват да купуват гласове за мафиотския бос Джаро и влизането му в парламента. 

Внимание! Камера! Екшън: Багажникът на колата се отваря. Изкача куфар с пари. Следва въпросът: Какво е това, бе? Отговорът: Купуваме гласове! На фона на разговора за това какъв е проблемът в купуването на гласове като заден фон звучи шума на реката. Действието се развива на база - размяна на реплики между персонажите. 

Актьорите Мариан Вълев и Александър Сано участват в клипа на кампанията за честни избори на Асоциация "Прозрачност без граници". Двамата отказват да заснемат "сцената" и на финала казват, че "В живота няма втори дубъл" и "Няма пренаписване на сценария", а достойнството се губи веднъж. Стоп! И един хвърчащ лист.

Видео: YouTube

Клипчето вече събира своите почитатели. Ето как изградените ТВ образи от българските сериали могат да носят послания. Само стрелките ще покажат дали кодът на думите ще остане под прикритие или ще успее да стигне до правилния път.

Яница Маринова

1 коментар:

  1. Много от малките партии, които говорят срещу ГЕРБ размиват опозиционния вот, научете повече по въпроса в тук: http://www.podoko.eu/archives/4571

    ОтговорИзтриване