петък, април 05, 2013

Спец части вардиха портата на УНСС


Снимка: Николай Стайков

Зли терористи, въоръжени с плакати и лозунги, излязоха на демонстрация пред сградата на УНСС. Стотината екстремисти зверски нападнаха университета с възгласи за отмяна на увеличението на таксите. Обстановката беше крайно радикална, като агресорите жестоко и безмилостно скандираха в двора на ВУЗ-а. Възникна сериозна опасност някой невинен студент да бъде изложен на зверското изпитание да преодолее чуването на лозунги против увеличението и против ръководството. 

Университетът се изправи пред смъртната заплаха да чуе гласа на недоволните. Терористите дори имаха наглостта да застрашат националната сигурност, като седнат на пешеходната пътека за 5 минути. Този нечовешки акт можеше да има фатални последствия – закъснение на рейс 280. Антихуманно настроените радикали извършиха редица зверства като пеене на песни, скандирания, показване на плакати, изразяване на позиция, демонстриране на несъгласие. Във връзка с тази възникнала опасност за университета ръководството справедливо беше взело превантивни мерки. 


Снимка: priziv.org
Пред входа на сградата бяха изградени барикади, които да пазят университета от студентите. Стабилна бригада от мъжаги в напреднала възраст правеше жива верига на главния вход, за да не пропуска екстремистите, въоръжени с нарисувани чаршафи. 

Абсолютно необходимо беше и присъствието на полиция, която усмиряваше разбеснелите се агресори, извършвайки нечовешки извращения като скандиране и пеене. 

Въпреки университетската автономия, непозволяваща полицейско присъствие в рамките на университета, без заповед на ректора напечената обстановка наложи пред входа на университета да се настанят и униформените пазители на реда. 

Нищо, че това е противоконституционно, все пак както казва Христо Ботев - “законът е напечатан само за робовете“. Полицаите бяха брутално атакувани с молби да напуснат пространството на университета, тъй като нямат нито морално, нито юридическо основание да са там, но те останаха да умиротворяват развилнялата се, необуздана тълпа, която извършва ужаси като протестиране. 

Злите терористи имаха наглостта да искат от добрите полицаи, пазещи университета от студентите да се легитимират с имената си. Какво безумие! Започна се викане и подмятане на реплики, в които агресорите справедливо бяха обвинени в това, че им е платено да зверстват в уронване на престижа на УНСС, в защитаване на „чужди интереси“. Ами да! За ръководството студентките интереси са чужди.

Стефан Петров
Публикации от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар