неделя, ноември 17, 2013

Филмът „Шестият ден” - мигът, който... промени живота им завинаги


Този петък (15.11) срещу събота (16.11) филмът беше в кината
Снимка: фейсбук

Наближава! Пристъпва! И оставя диря в снега! Денят! Шестият! Един ден, един-единствен, може да промени живота ни! И този ден е точно шестият... 
Същият като мига на привикване с надеждата. Надеждата, която той ти подари. ,,Прости ми!”, нашепва финалът. А стъпките в снега крещят: ,,Хей, хей!”. Много е лесно! Прекалено е лесно! Мога ей сега да си взема нещата, да се обърна и да се махна... Но това е много лесно! 

Новият български филм „Шестият ден“ излезе на голям екран на 15-ти ноември. Премиерата му е изтеглена с цял месец по-рано, заради големия зрителски интерес. Измерението на лентата е в събуждането върху снежните преспи, изправянето и търсенето на самия себе си...

Търсенето на онова дърво, което може да те изправи, но и да те повали. Това е пътят през студа и раните, за да се достигне до връщането, до ретроспекцията, която е само едно огледало на любовта. Белезите в душата ще дишат открити. Тогава, когато кислородът ще бъде друг. И да, небето ще бъде чисто синьо. Само такова, каквото може да бъде в шестия ден. 

До този ден можеш да достигнеш едва когато проследиш нишките, наредиш случайностите и следваш емоциите си. Историята е над всичко. Музиката, красивата природа, монтажът са прекрасно допълнение. Те изпълват идеята. Дават й заряд. 

Главните герои Крис и Силвия се срещат случайно в малко провинциално градче. Въпреки че са представители на различни социални групи, те имат сходни интереси, споделят общ мироглед и визия за живота. Злощастна случайност, свързана с тъмното минало на бащата на Силвия, ще изправи любовта на двамата герои пред тежко изпитание. То ще промени живота им завинаги.  

Трейлър

Лентата е заснета в Добринище и София, като има и много сцени от Рила и Пирин включително и от връх Тодорка. Режисьор е Владислав Радев, а продуцент Стоян Витанов. Музиката е дело на Георги Стрезов, а главните роли са поверени на Ивайло Драгиев, Костадинка Аратлъкова, Анжела Недялкова, Ивайло Димитров, Богдан Казанджиев, Милена Николова – Миленита и Калин Врачански. 

Липса на памет. Отвличане. Изгаряща любов. Шестият ден. Останалото е за емоцията след надписа: КРАЙ!

Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар