сряда, януари 15, 2014

Именият ден на "КРЯ-КРЯ"


Колко често през януари си казваме: "Честит имен ден!"
Снимка: Елена Донкова

Януари е преселен с именици. Именици на килограм. Като затегнеш цървула, та се търкулнал първородният месец на новата година. Имените дни са като атракционни блъскащи колички, ще има сблъсък само при наличие на движение. Нещо като физика на термодинамиката. Въобще имените дни много приличат на термос. Дълго можеш да запазиш спомена за мига охладен, освен ако не предозираш с дяволски вкусно почиване. 

Имениците имат нещо общо с физичните закони. Често просветлението им идва в деня след това, при падането на някоя тежка мисъл върху тялото. Или иначе казано, започваме не когато се оправим, а точно сега. Имената са чудна кръстоска на пътни знаци, през които светлината минава, пречупва се и огрява. Това са ония симпатяги, които имат привилегията да вдигнат тост, защото орисницата им е дала име, което според числово съответствие на календара им носи гости без покана. Тези гости могат да посетят именика през телефона, фейсбук или да ползват старата традиция да потропат на портите. 

Използвайте лъжица за мегафон и оповестете на царството ,,Град от хора” за предстоящия купон. Не купувайте таблети - сега модерни са конфети! 

Снимка: интернет
Първо. За да придадете обем на настроението във връзка с честване здравето на всички именици в този ден предлагаме едно копче за след сън. За да бухнете от кеф, не е нужно да подарите кексче. Модерността се изменя като курса на валутата. Ако искате купонът да е теро-реро, използвайте големите игри! 

Именият ден на "Кря-Кря" е поредният повод да си уредите случайна среща с душа. Може да му подарите целофан. А в замяна "Кря-Кря" ще Ви подари обем. Ако Ви залюти, не си мислете, че е от кризата... Тя само изтънява. "Кря-Кря" ще Ви зарадва в своята жълта опаковка. Сгодяването му с "Бочко" навярно е успешна чрез далаверата на познатия ни Гочо Патладжана, който вместо да прескача могили, днес урежда афтър партита по големите супермаркети. 

В крайна сметка един имен ден е това. За максимален ефект ползвайте с разредена вода! Останалото е ВОД(К)А! Независимо дали сте носител на титлата Иван, Йордан, Антон, Атанас и производните. Историята остава... КРЯ-КРЯ!

Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар