вторник, септември 23, 2014

Бронз за българите по карвинг


Българи взеха участие в състезание по карвинг в Австрия.
Снимка: личен архив

3 медала и 3-то място спечели българският отбор по карвинг в Инсбрук (Австрия) миналата седмица. Състезателите ни Веселина Славчева и Михаил Михов премериха сили индивидуално и като отбор с участници от 20 страни в изработката на триизмерни скулптури от тикви, дини, пъпеши и най-различни плодове и зеленчуци. 

Веселина Славчева получава своята грамота.
Тя казва, че няма нищо по-красиво от възможността да създаваш красота, да виждаш усмивките и изненадата върху лицата на хората. Така храната освен необходимост, се превръща и в удоволствие.
Снимка: личен архив


Това е част
от изяществото
 на нашите състезатели

В първия кръг участниците трябваше да аранжират за 2 часа предварително приготвени скулптури от плодове и зеленчуци. 

Вторият кръг на състезанието изискваше изработката и подредбата на композиция от гравирани плодове и зеленчуци. Условието бе да се използва задължително тиква и 5 различни продукта. 

Екип на НОВАТА ЖУРНАЛИСТИКА

1 коментар:

  1. Нямах представа, че има наши българи представители и в тази област.Поздравявам ги и за това, че са спечелили толкова престижно място.Дано да продължават да се доказват колко са добри.Изгледах няколко клипчета и съм възхитена от тях.Толкова красиво изглежда всичко, че ми идва да си поръчам да ми направя ти за у дома няколко такива.Всичко е изпипано до уникална подробност.

    ОтговорИзтриване