вторник, май 19, 2015

"Time" по идея на Яница Маринова

Обложка на късометражния филм "Time" по идея на Яница Маринова
Студенти от катедра ,,Медии и обществени комуникации” в УНСС участваха в конкурс организиран от регионална библиотека ,,Любен Каравелов”, гр. Русе. Темата на конкурса бе: Времето на парите и духовността. Бъдещите журналисти и режисьора на филма Яница Маринова представиха своята интерпретация в късометражна лента.
Вдъхновени от потребността да изразят своята гледна точка по въпроса, младите студенти реализират снимките само в един снимачен ден. Грабват ентусиазма, снимат и монтират сами! Но за да усетим техните трепети и размисли, предлагаме да изгледате филма:

"Time" по идея на Яница Маринова
Повече информация за проекта ще намерите в сайта на НОВАТА ЖУРНАЛИСТИКА -> http://novata-jurnalistika.blogspot.com/2015/05/time.html●Във филма участваха: Андрей Деновски, Анелия Казакова, Виктория Бояджиева, Мартин Светозаров, Христина Харалампиева и Яница Маринова●Камера: Андрей Деновски и Яница Маринова●По идея на Яница Маринова
Posted by НОВАТА ЖУРНАЛИСТИКА on 19 май 2015 г.



А ето и част от мненията на участниците:
Яница Маринова: Предложих на участниците в проекта да се снимат във филм, като в самото начало не им издавах подробности. Исках да го преживеят, да го усетят на снимачната площадка. От опита си знам, че естествените неща се случват най- красиво и лесно! Благодарна съм, че откликнаха и с такова желание и жар участваха. Те вложиха много от себе си, това са техните първи крачки и знам колко е важно някой да застане в този миг до тях. Благодрна съм на живота, че ме срещна с тези деца. Казвам деца, но в тях се крие огромен потенциал, който просто следва да бъде разкрит... А това се случва с търпение, отношение и обич. Дано поне съм успяла да запаля искрата! Останалото ще видите в лентата!

Андрей Деновски: За мен бе голямо удоволствие да участвам в проекта на Яница. Участвал съм в най-различни проекти, но за пръв път се вживях в ролята на актьор в късометражен филм, режисиран от човек с опит в тази сфера, какъвто е Яница Маринова. Имах възможността да монтирам вече готовите сцени, и да се докосна до монтажа на филми, дори в този случай да говорим за късометражен. Надявам се, че ви харесва финалният продукт и че заедно сме се справили повече от добре. : )



  • Във филма участваха: Андрей Деновски, Анелия Казакова, Виктория Бояджиева, Мартин Светозаров, Христина Харалампиева и Яница Маринова
  • Камера: Андрей Деновски и Яница Маринова
  • По идея на Яница Маринова
ЯНИЦА МАРИНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар