четвъртък, май 20, 2010

Изпитни мъки

1. Компютърно опосредствена комуникация- изпитът е защита на мултимедийния проект. Около 24 май ас. Пиперков ще публикува на общата поща по предмета- proekt_web2@abv.bg - какви проблеми има или няма по проекта. Който не е предал диск, ще се покаже проекта си направо на изпита. Може да редактирате работата си, като на датата носите новия вариант, записан на диск. Настъпиха промени и в графика:

26 май- гр. 5002, 13.00ч, зала 3072;
27 май- гр. 5001, 13.00ч, зала 3072;
31 май- гр. 5003, 14.00ч, зала 3072.

2. Теория и практика на текста- изпитът ще се състои от няколко части:

1) 1 въпрос от 10-те теми, които взехме през семестъра. Няма учебник;
2) Намирането на новинарски фичър във вестник, който гл.ас. Светла Цанкова ще предостави;
3) Нарисуването и описването на модела на обърнатата пирамида, като след това ще се намират елементите от модела в дадена информационна бележка.

3. Основи на управлението- изпитът ще се състои от 3 въпроса за развиване. Учебникът е "Мениджмънт" на М. Харизанова, Н. Миронова, М. Мирчев. От 20-те теми не влиза "Управление на проекти", всички останали са включени. Оценките от семестъра не важат!!!

4. Интелектуална собственост и авторско право- изпитът ще е в две части- тест със затворени и отворени въпроси по интелектуална собственост и тест със затворени въпроси по авторско право. Ако харесвате оценката си от семестъра по един от двата големи теста, няма да правите дадения компонент от изпита. Всички останали оценки от семестъра са бонус към крайната бележка.

5. Журналистическа стилистика- изпитът ще се състои в развиването на въпрос от "Реторика на публичното послание", разделът за интересното в текста и лекциите. Възможно е втората задача да е написването на есе или информационна бележка. Следва и устно препитване.

УСПЕХ! 

При неясноти, неточности, грешки и др., пишете на voinstvo@abv.bg, фейсбук страницата ни или в чата.

4 коментара:

  1. Х*Й за мениджмънта!

    ОтговорИзтриване
  2. значи по интелектуална няма да се освобождаваме :?

    ОтговорИзтриване
  3. Освобождаването е от 4 до 6- средноаритметично от всички неща, но главно от двата теста през семестъра. Оценките са при Цакова и пред кабинета й. Който му харесва оценката, не ходи никъде, освобождава се, като идва на изпита само да му нанесат оценката. Който има 2, не се е явил и пр., прави изпит, който може да е върху целия материал или едната от двете части, в зависимост от оценката, която иска да повиши- по авторско право или интелектуална собственост.

    ОтговорИзтриване