Снимай нередност

Това, което виждаме и това, което не виждаме – (НЕ)редностите, които ни заобикалят! 
Ако и вие ги виждате, снимайте и ги пратете на new_journalism@abv.bg

Защо се паркира на велоалея в Морската градина в Бургас? Нагло е - казва наш читател от черноморския град и допълва, че Бай Ганьо в 21. век е с баварец. Потресен той  описва паркирането като простотия.
Щайги пазят място за паркиране до задната част на парламента. На тази екзотична гледка попаднал депутатът Георги Кадиев (БСП). Снимката веднага публикува в социалните мрежи и добавя: Дали край английския парламент някой може с две щайгички да си запази място за паркиране?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия — и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец...
Постройката, която виждате (отдясно) се намира на улица „Крайречна откъм р. Марица в Свиленград. Според сигнала на нашата читателка Златка Златева строежът е НЕЗАКОНЕН и нещо повече той възпрепятства гражданите да отидат до стената на реката. В писмото на Златева още четем, че там се строи заведение. За да се подготви теренът за строителните дейности, са били изсечени и 4 орехови дървета.
Снимка: Златка Златева
Това е част от велоалея, която води колоездачи до тракийската куполна гробница в могилата Малтепе и византийската крепост от края на ХІ в. в село Мезек (Свиленград). 7 км от велотрасето са в окаяно състояние и неизползваеми. Пътят е в близост до гръцката ни граница, а селото е първото на българска територия.
Снимка: Иван Василев
Червено дамско бельо увисна от храст в парка „Мир и дружба” срещу УНСС в Студентския град

От медиите с чувство за хумор:
Онлайн изданието на в. 24 часа съобщава и за човешките несгоди
Понякога и btvnews.bg греши
А във в. Сакарско ехо словесността е на почит
Грозен до доказване на противното се оказва този афиш, залепен до автобусна спирка в Студентския град, в очите на наш читател. По думите му това е подигравка към всеки един новодошъл първокурсник в столичния кампус.
Снимката е от читател, пожелал анонимност