събота, октомври 02, 2010

Бате Бойко в Юнайтед Стейтс

Снимка: Официалният сайт на ГЕРБ.
Фотосът се разпространява свободно и безплатно.


Тръгнал генералът и той свят да дири... Медиите тръбят за великото събитие, като че ли няма други актуални новини в страната и по света, но не- виж това все пак е водачът на народа. Където е той- там сме и ние! Като заговрих за това се сещам за евъргрийна "Ню Йорк, Ню Йорк", в който се казва, че ако успееш там, успяваш навсякъде. Така че г-н министър-председателю, тук има хора, които успяват навсякъде,  и това са нашите българи от различни поколения вече, които са и в големите американски компании, и на Уолстрийт, и в концертите, които сами успяват да правят в Карнеги, така че България в Ню Йорк присъства с най-доброто, най-високо качество на своето можене.

Срещата започва така: Добър вечер! Сами разбирате, че при толкова микрофони...О, да Бойко е в стихията си-следят го камери от всички страни. "Надали ще напишат и ще предадат наште мили български журналисти за нашата среща и какво сме си говорили, а ще търсят нещо да сгрешиме. Затова ще сме тоя път по-внимателни”. Съмнявате се в нас. Голяма грешка! И да, ние не само търсим какво сте сгрешили, но отразяваме нещата такива каквито са. Нали самият вие сте ни учили да бъдем обективни. И да, търсим всичко, защото в търсенето е истината.
"Бъдещето е добро (смях). Въпросът е как да направим и настоящето да е добро"- как го преценихте това бъдеще... и хайде сега да видим как ще сътворим настоящето?

И се почна с хвалбата...като че ли сефте: "И факт е, че за тази година няколко месеца нямаме нито едно отвличане, нито един магистрален грабеж. Едно убийство, което го разкрихме. И аз ви гарантирам, че ще продължиме в тая посока с тоя дух, каквото и да ни струва, каквато и цена да има". Ама нищо– фактите са си факти, тях никой не може да оспори.

След това с надежда (някаква такава лично вътрешна) Борисов заявява: "Ще дойдат и другите успехи. А след това и вие ще се върнете в България". Кога- питам се аз? Къде са другите успехи?И защо ли това завръщане се говореше и от предните правителства, но ей го на- резултат нулев!
Явно Борисов е много начетен на тема МАНТАЛИТЕТ- заговори и за него. Ама как се побира толкова много интелект в едно лице? Особено силно беше изтъкването за сутрешните преживявания как е срещнал едни деца и  им казал ,че довечера техните близки в България ще ги гледат по телевизията, та да помахат децата... Много го разсмяло това наш Бойко как тия малките деца наскачали около камерите да ги снимат. Ти не знаеш ли що е детска психология, бе Бойко!

Миграцията на хората е след парите- там, където могат да изкарат повече пари. Бих дал много примери защо България е на тоя хал. Сигурно вие ги знаете. Но нашата икономика през тея двайсет години така е конструирана, че тя е един вид съпътстваща икономика на чуждите инвестиции, които са дошли.

Важно е да заявиш позицията си и да натискаш в една посока. Така че магистрали, пристанища, земеделие, туризъм, енергетика...- това обеща Бойко. Естествено следва продължението в какво състояние е заварена държавата и видиш ли ти как не кой да е друг, а именно Б.Б. я е извадил от калта: "За съжаление аз заварих държава, в която й бяха спрени всички еврофондове. Нали си спомняте?". ООО, да, спомняме си всички и благодарим, че отново ни го припомняте. Така е-някои неща е редно да се припомнят, за да няма опасност да бъдат забравени.

Силно ме впечатли мнението на един човек, той каза следното: "Първо, аз се гордея, че съм българин и ще направя всичко възможно в останалата част от живота ми да помогна България да има по-добър имидж в Европа и в Америка. Първо, искам да предложа за български училища в Америка, които да разширят българската култура на тези, които решиха да имат деца в Америка. Не само на английски, но да им предоставим възможността да изучават родната българска култура".

И му се отговаря как мислите...така- "Сутринта трябваше да видиш". Много изчерпателен отговор. Благодаря! Завършваме така: "То сега кво е, събота или неделя? Тука кво се пада? Неделя. Приятна неделя тогава. Има баница и луканка, заповядайте! И българско вино! Така че..."

ЯНИЦА МАРИНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар