четвъртък, октомври 07, 2010

Студентите се редят на опашка за намаление в транспорта

Студентски живот
Вече няколко поредни дни пред бюро градска мобилност с клон Студентския град се вият дълги опашки.Още в първите дни на новата академична година, студенти от различни ВУЗ-ове бързат да си издадат карти за градския транспорт. Но се натъкват на нещо твърде няприятно-обслужването не е на ниво, редиш се на дълги опашки без да знаеш колко време ще чакаш, за да дойде твоя ред, а току-виж вече си на отпред и работното време на служителките приключва. Картинка!
Колкото и търпеливи да бъдат студентите, ситуацията е доста специфична. Като прибавим и лошите метеорологични условия в последните дни си е цяло мъчение, да чакаш без да знаеш кога ще ти дойде реда.

Кристияна Райкова- студентка по "Право" (СУ Св. "Климент Охридски")
Редя се на опашката вече от 20 мин.Чакаме толкова време, защото всичко става наведнъж и е много неорганизирано. Може би трябва да има повече пунктове, както и повече служители.

Пламена Химанжлиева- студентка по "Право" (СУ "Св. Климент Охридски")
Начина на обслужване да е по-бърз, ако трябва повече хора да работят. Не може да чакаме с часове- безумно е! Ползвам карта за градски транспорт, защото съм студентка. Пътувам основно до университета.

Мартин Маринов- студент по "Компютърни науки" (СУ "Св. Климент Охридски")
В момента чакам от 10 мин., а се редя от няколко дни и все не успявам да си направя карта, защото служителите не могат да намерят време да ме обслужат! Предлагам да наемат повече хора и повече бюра за обслужване. За първа година ползвам карта за градски транспорт и съм се разочаровал още от сега. Основно ще използвам картата като пътувам до факултета си. Мисля, че цената е нормална за град като София. Аз съм от Плевен и там беше 17лв. при положение, че  е десет пъти по-малък от София.

Яница МАРИНОВА
Минко ЧЕРНЕВ

1 коментар:

  1. Ех, тея кандидат-софиянци...много още има да се редят на опашки, като акъл за друго нямат.
    Студентска карта може да се извади от кое да е бюро. Моята примерно е от това на Сердика. А сещате се, нито уча, нито живея там.


    Да се редиш на опашка, при наличието на други опции, е тотална липса на каквото и да е себеуважение.

    ОтговорИзтриване