понеделник, декември 26, 2011

Нов канал Би Ти Ви Лейди ще излъчва основно турски и латино сериали


Само преди година Би Ти Ви медиа груп ребрандира Про.БГ в Би Ти Ви Екшън
Фотограф: Минко Чернев

Би Ти Ви Медиа груп пуска от 28 януари нов телевизионен канал - Лейди, съобщава сайта на медията. В телевизиите от групировката вече се върти тийзър на канала, в който по предварителна информация преимуществено ще се излъчват турски сериали.
Лице на Лейди ще бъде актрисата Елена Петрова, която участва в една от продукциите на Би Ти Ви българската новела "Стъклен дом". Целената аудитория е предимно женска.

Освен турски сериали, телевизията ще излъчва и латиноамерикански сапунени опери, здравни съвети, програми за красота, идеи за дома и градината са предназначени за българските домакини, които изкарват голяма част от свободното си време пред малкия екран. 

Мотото на "Би Ти Ви Лейди" ще е "Повече за нея". Досега медийната групировка развиваше само сайт http://www.ladyzone.bg/, който имаше същата концепция.

Така медията вече има пет телевизии с бранда Би Ти Ви- политематичен канал, Комеди (Comedy), Синема (Cinema), Екшън (Action) и новата Лейди (Lady). Все още не е ребрандирана телевизия Ринг, която излъчва само спорт и цели мъжката аудитория. От година, след като Про.БГ беше преименувана на Би Ти Ви Екшън, в медийните среди се говори, че каналът ще се казва Би Ти Ви Спорт.

През ноември групировката, която е част от СМЕ на медийния магнат Роналд Лаудер, пусна и радио с бранда Би Ти Ви. Така групата е готова за новата цифрова система на предаване на сигнал, чието въвеждане беше преместено от идващата 2012 година на 2015 г. с поправки в Закона за електронните съобщения и Закона за радиото и телевизията.



Георги Марчев


1 коментар: