неделя, декември 25, 2011

Студентът по журналистика Иван Русланов издаде романа си "Черният ангел"


Иван Русланов преди година, когато спечели наградата за издаване на романа му "Черният ангел"

Преди година "Новата журналистика" те срещна за първи път с младия и талантлив Иван Русланов. Тогава той спечели конкурс на издателство "Буквите" - "Търся издател". След упорит труд, редакция и вяра, дебютният роман на автора е вече на книжният пазар.

На премерата присъстваха роднини, близки и познати на младият автор. Минути преди началото той сподели, че се вълнува страшно и, че няма търпение да чуе мнението на хората. "Най-важно за един човек е да е истински", споделя талантливият писател. Той допълва, че човек винаги трябва да има надежда и да вярва, че дори и след дъното винаги има път на горе.

Корицата не е случайно подбрана. В нея също има символика. Тя изобразява падащия ангел, даващ светлина. "Знам, че книгата не е идеална, но е човешка. Това не е краят, а само началото" -разказа развълнувано Русланов.

За финал на своята реч той призна, че дори и да загуби всичко, ще бъде богат с приятели, на които може да разчита. Черният ангел е роман за доброто и истинското, които не бива да подминаваме.

За начало се запознайте с персонажите и проследете тяхното развитие в замислената трилогия. И за финал, има нещо много символично в броят на страниците. Като цяло романът се е получил в 268 страници. Сборът от първите две числа дава осем.

А двете осмици обърнати обратно се явяват два знака за безкрайност.Което е доказателсвто, че талантът на Иван е безграничен. „С тази мисъл дойде и една сълза. Сълза, но не от мъка, а от радост, че най-после душата й щеше да е лека като перце. Щеше да се излее като течен кристал в звездния небосклон и да намери покоя, който на тази неблагодарна земя не успя да получи.” (Глава 9).


Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар