събота, юни 16, 2012

Вампирът отвътре



Вампирът е безсмъртно кръвосмучещо създание
Снимка: Златомира Костова
"Аз съм българче" срещу "аз съм депутатче". Вълна от протести. Задържани! Гърмежи. Нахапани хора. Земетръси. И за финал - Вампир. Как ви се вижда? 

Едно предлятно? Шаренко, гарнирано с настроение. Керванът си върви, а кучето продължава да вие със същия онзи тембър. 

От преди... От преди четири, а може и повечко годинки. Това същото куче вече е на зряла възраст. Преди четири години, когато кандидатствах за "висше" гърмеше в "Челопечене". Неадекватната реакция на правителството при първите гърмежи смути народа. 

Тогава трябваше да понапиша нещо за случая в есето си, с което кандидатствах. И в мен гърмеше нещо. По-скоро незнанието от това какво предстои да се случи. И то се случи! Сега пак гръмна. Разтресе. 

Вярно, малко се смени локацията. Но... ситуацията общо взето е същата. Петолъчката! Преди дни жестоко ни разтресе. Този път наистина сериозно. 

Поуспокоиха се страстите. Нали всичко трае "три дни". Някой замисли ли се, че доста от предходните събития, чиято оплетена нишка има ход с настоящето, се случват в Перник. Потроши им имуществото. Изплатиха им там нещичко, колкото да ремонтират две-три керемидки. Оправяйте се! 

От Перник е Мирослава, от Перник е загиналото в Студентски град момче. Има едно състояние, нарича се "енергия на полето". Всъщност дълбочинно погледнато енергията се предизвиква от нагласата... Другото за вас. Това е само насоката. 

На едни размисли и страсти! А наш водач получи ножички за подарък. Скоро беше рожденик. И каква торта си имаше! Една такава, дълга. Откъдето и да я погледнеш, лесно можеш да я срежеш с поглед! А, бе, вампирясахме

Открихме ценни находки. Случайно. Кой знае дали е случайно. Ама и така да е, какво по-добро от случайността? Уплашили се хората. Скелет на вампирясал мъртвец. Още утре можете да го видите във Военноисторическия музей - София. Ще бъде постоянна експозиция. 

Нищо странно няма в него, освен забитият в тялото кол! Е, знак! Кое не е знак в живота? Спукаха се да го снимат. Прегряха им светкавиците. Защо тези редки находки предизвикват дискусии? 

Дали не се появяват в определеното време, в месец, предстоящ пик на морския сезон? По-интересното в случая е кой е Вампира? Кривич - който и да е той, пират или управник? Защо едната страна на черепа е по-ясно изразена от другата? Кой ще му зададе тези въпроси?! Сензационното е друго. 

Опит за интервю с вампир! Не знам дали той се казва Вампир или си има друго име? Не изкривихме ли траекторията на възприятията. Стига! 

По-лесно е да говорим за помията! Знаеш ли какво има на Изток от Запада? Разстояние! Това е! Добър вечер! Лека нощ! И сладки сънища!


Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар