четвъртък, октомври 17, 2013

Музика с дъх на страст


Трио бенд “Джими” с техни приятели
Снимка: личен архив

Присъствието на музиката в нашия делник, нейното допускане до сетивата ни и навлизането й в дълбините ни придава друга стойност на забързания ни ход. Знаете ли, че звуковите вълни като механични такива изискват среда за разпространението си, поради което във вакум не се чува нищо. Понякога не е нужно да знаем много физика, та да разбираме посоката, силата на звука. Някои неща не се научават и осмислят, а просто усещат. Все още няма по-велик закон от трепета на сърцето... А едно сърце трепери, когато се вълнува. Да се вълнуваш, значи да се движиш, да си излязъл от рамки и да си се оставил на естественото случване на нещата. 

Мелодията често не само носи добавка към нашето настроение, но тя възпитава, създава отношение. Музиката е начин да изразим себе си, а когато просто се оставим в нейните обятия, търсим и откриваме... 

Нейно величество музиката не е само в големите музикални зали, клубове или други специални места. Тя е в нас самите и наоколо. Тя е в шапката на уличния музикант. Тя е в неговата блага усмивка. И в топло и студено да дарява настроение на минувача. 

Любо Сладура
Снимка: Jimmy Akordeon
Многоцветни, излъчващи, усмихнати и сърцати. Такива са музикантите от трио бенд Джими. Ръководителят им е акордеонистът Любо Сладура. Кларинетист е Благо Джазмена, а барабанист е бащата на Любо. Музикантите даряват настроение и усмивки в столицата. Разполагат с богат репертоар, който непрекъснато допълват. 

Забавляват се, докато правят това, което харесват. За тях мелодията е усещане. Впечатляват не само с музикални способности, но и с колоритни артистични костюми. Подаряват специални песни за забързаните пътешественици из столицата. 


Бендът на Джими в действие

Лятото са свирили по морето, но ето че падащите листа отново са ги отвели към столицата. Тук те могат да бъдат засечени в някой от големите подлези, на Южен парк и разни интересни местенца, които групата си подбира. Освен у нас са били още във Виена, Берлин. 


Ръководителят на групата Любо Сладура споделя, че публиката у нас и в чужбина е различна. Освен на живо, може да ги откриете и чрез силата на технологиите. Притежават своя фейсбук страницаАко пък искате да се свържете с тях, използвайте мобилния телефон: 0899 77 04 05.

Яница Маринова
Публикации от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар