неделя, ноември 15, 2009

Индивидуални задачи и съобщения


Във вторник непосредствено след лекцията по технологии в масмедиите (18.00ч, зала 3072) наш гост ще бъде
Игор Ленкин- кореспондент на информационна агенция "ИТАР ТАСС" за България. Непознатият за нас репортер ще ни говори за журналистиката в Русия и в България. Интересният гост заслужава да подготвим подходящи въпроси, които да превърнат срещата в незабравима.


Има голяма вероятност сряда (18-ти ноември) да е неучебен, защото се свиква Общото събрание на УНСС. Това означава, че пропускаме лекцията по въведение в теорията и масмедиите при гл. ас. Светла Цанкова и публична реч и реторика при доц. Цветан Кулевски. Окончателната информация ще бъде ясна във вторник вечерта.

Ето и индивидуалните задачи за тази седмица:

По въведение в теорията на масмедиите имаме да напишем есе на една от следните теми: "Да вярваме или не на медийната реалност" и "Медиите- продавачи на информация, на страхове или на илюзии". Обемът е 2 печатни или 3 ръкописни страници. Срокът е до вторник (25-ти ноември) за гр. 5001 и гр. 5002 и сряда (26-ти ноември) за гр. 5003.

По основи на макроикономиката (Л) в петък (20-ти ноември) ще имаме тест за 20т. Препитването ще е за първите пет теми от конспекта, който може да откриете в пощата на курса, папка "Макроикономика". За целта от 16.00ч ще отидат половината от потока по факултетни номера, а останалите ще стартират от 16.45ч. По упражнението на същата дисциплина при хон.ас. Стоян Шаламанов имаме за домашна да отговорим на следния тестови въпрос:

На основата на зависимостите между кривата на АD и функцията на AE може да се установи, че:
а) ако равновесната точка е високо върху функцията АЕ, тя е високо и върху кривата АD;
б) ако равновесната точка е по-ниско върху функцията АЕ, тя е по-високо и в ляво върху кривата AD;
в) на всяка функция на АЕ отговоря една крива на AD;
г) всяка функция АЕ и крива AD се формират при фиксирано равнище на цените;
д) нито едно от посочените.

Отговаряйте на фейсук страницата ни, раздел "Дискусии" или като коментар под статията до сряда (18-ти ноември), 21.00ч.

По технологии в масмедиите (У) за домашна работа трябва да напишем концепция за телевизионно предаване. В задачата влиза измислянето на име, към коя целева група ще е насочено предаването, час, телевизия, рубрики и техните имена, колко пъти да се излъчва (всеки ден, седмично и пр) и всичко, което считате за необходимо. Обемът е 1 печатна страница, Times New Roman, шрифт 12. Срокът е до петък (20-ти ноември), 12.00ч на обед. Мейлът на гл. ас. Стела Кьосовска е stella.konstantinova@gmail.com. В "subject" напишете "Домашна работа № 7", файлът трябва да е на Word 2003 и неговото име да е написано на латиница.

По публична реч и реторика при доц. Цветан Кулевски ще правим контролна работа. Тя ще е в сряда (25-ти ноември) и най-вероятно ще се състои от няколко въпроса, на които трябва да отговорим кратко и конкретно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар