петък, ноември 20, 2009

Ума ни взе тази грипна истерия


Завърши поредната анкета на "Новата журналистика". В нея се опитахме да открием какво всъщност е истерията около т.нар. свински грип. Питането бе "Свинският грип убива...", като отговорът, който получи най-голяма подкрепа бе: "Ума ни"- цели 67%. 17 на сто смятат, че новият вирус убива хората, а едва 3% са избрали "Нищо/никого". Общо 10 на сто изобщо не се вълнуват от темата или нямат мнение по въпроса за А(H1N1). Широкото медийно отразяване на щам убил едва 10-тина човека дразни, притеснява или води към безразличие всеки от нас. На година в България умират между 1500-2000 души от какъвто и да е друг грип или усложнения, дошли от него (по данни на Министерство на здравеопазването за 2008г.), но нито един случай от тях не е получил толкова мащабно медийно внимание. Пак оставаме в информационно затъмнение, но точно какво скриха от нас? Рано или късно и то ще излезе наяве.


Графично представяне на данните:
По темата за грипа ви представям и аудио анкета с чакащи на опашка хора пред кабинета на личния си лекар. Тя е на Вилиана Миделиева. Обърнете внимание и на карикатурата, използвана в клипа- Прасчо е отлъчен от Мечо Пух и останалите му приятели.





Новата анкета на блога те пита "За теб № 1 е . . ."

БНТ 1;
бТВ;
Нова ТВ;
PRO.BG;
Друга.

Гласувай за тази от телевизиите с национално ефирно покритие, която гледаш най-много. Ако не си впечатлен или не харесваш никоя от тях, имаш вариант да отбележиш "Друга".

Няма коментари:

Публикуване на коментар