сряда, декември 16, 2009

Конкурсът "Млад журналист 2010", организиран от ЕК


Представяме на вниманието ви писмо, изпратено до катедра "Медии и обществени комуникации", УНСС. То е адресирано към ръководителя на катедрата- доц. Петко Тодоров:

Рекламна агенция "КРЕС" работи заедно със своите европейски партньори по популяризирането на конкурса "Млад журналист 2010", организиран от Европейската комисия и Европейската асоциация на младите журналисти. Конкурсът е насочен към млади или бъдещи журналисти от всички страни членки или кандидат-членки на Европейския съюз.

Целите на конкурса са да инициира и продължи обмяната на опит и сътрудничество сред младите редактори, да насърчава и поддържа тяхната работа и ангажимент. Темата на конкурса тази година ще бъде свързана с миналото, настоящето и бъдещото разширяване на Европейския съюз.

Конкурсът се провежда за трета поредна година и освен статии, публикувани в пресата или в Интернет, за Наградата на 2010 година, участие могат да вземат и радио журналисти със свои материали.

Наградените статии и радио материали ще бъдат публикувани на уеб сайта на конкурса, а статиите ще бъдат публикувани в брошура. Тридесет и петте национални победители в конкурса "2010 Европейска награда за млади журналисти" ще бъдат поканени в началото на май 2010г. на културно-историческо пътуване до Истанбул- европейска столица на културата за 2010г.

Желаещите ще имат възможност да се запишат и да изпратят своите участия до края на месец февруари 2010г.

Предвид обществената значимост, да се помогне на младите журналисти да развият потенциала си и да получат подкрепа в бъдещето си потенциално развитие, се обръщаме към Вас с молба да информирате Вашите студенти във връзка с конкурса и да им предоставите информационни материали, които при желание ще Ви изпратим.

Към настоящия момент своята подкрепа за конкурса са заявили висши учебни заведения в следните държави: Албания, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Кипър, Чешката република, Холандия, Финландия, Македония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Косово, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Турция, Обединеното кралство.

Повече информация за различните проекти може да намерите на www.eujournalist-award.eu.

Готови сме да обсъдим и всякакви предложения от Ваша страна.

Благодаря предварително за съдействието Ви!

С уважение,
Владимир Костов
Рекламна агенция "КРЕС"



Няма коментари:

Публикуване на коментар