събота, декември 05, 2009

Конкурси


НАТО обяви младежки фотоконкурс за Югоизточна Европа

С цел да стимулира опознаването на историята, културата и начина на живот в страните от Югоизточна Европа, НАТО обявява конкурс за снимки от страните от региона.

Могат да участват младежи на възраст между 18 и 27 години, които живеят в Югоизточна Европа.

Всеки участник трябва да изпрати по една фотография, която да отговаря на следните изисквания:

1. Да бъде дигитална и да е заснета през 2009 г. в страна от Югоизточна Европа.

2. Да бъде във формат „jpg” или „tiff” и в резолюция 4 мегапиксела или повече.

Снимките следва да бъдат изпращани до 12:00 ч. брюкселско време на 20 декември 2009 г. на e-mail адрес: natocommunity@gmail.comThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it , като е необходимо кандидатите да посочат името, адреса и датата си на раждане, както и номера на личната си карта.

Участниците с 25-те най-добри снимки ще бъдат наградени с посещение в Главната квартира на НАТО в Брюксел през месец юли 2010 г., където ще представят под формата на пътуваща изложба своите гледни точки от Югоизточна Европа и ще могат да обменят идеи с други творчески настроени млади ентусиасти.

Предвижда се през 2010 г. изложба на отличените фотографии да обиколи страните в региона.

За повече информация за условията, на които трябва да отговарят участниците, моля посетете сайта на конкурса: www.enato.org


Конкурс за стипендии за обучение в CIPR Internal Communications Certificate

Apeiron Academy организира Конкурс за стипендии за обучение в първия в България випуск на английската професионална квалификационна програма в областта на вътрешните комуникации – Internal Communications Certificate на the Chartered Institute of Public Relations (CIPR). Стипендията покрива пълните разходи по обучението и допълнителните учебни материали на спечелилия конкурса.

В конкурса могат да участват специалисти, работещи в сферата на корпоративните комуникации или студенти, които могат да докажат минимум една година професионален опит в сферата на Пъблик Рилейшънс, човешки ресурси, вътрешни комуникации, маркетинг, организационно развитие. Документи могат да подават както български, така и чужди граждани.

Сертификатът за вътрешни комуникации е най-новата квалификационна програма на английския институт CIPR. Предназначен е за специалисти, работещи в сферата на вътрешните комуникации или такива, които имат опит в близка област, но биха искали да задълбочат познанията си за организационна култура и организационна промяна, стратегическо планиране в сферата на вътрешните комуникации, социалните мрежи и новите медии.

Българският център Apeiron Academy е първият извън Великобритания, който получи акредитация за новата квалификационна. Обучението за придобиване на Сертификата за вътрешни комуникации стартира през януари 2010 година и е с продължителност 6 месеца. В Apeiron Academy лекциите ще бъдат водени от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. В първия випуск в България лектор ще бъде създателят на програмата Кевин Рък и Ан Пилкингтън – основател на PR Academy (Великобритания), професионалисти с богат опит в сферата на комуникациите и акредитирани преподаватели на CIPR.

Условия за участие в конкурса можете да изтеглите оттук:
http://apeironcommunication.com/who_we_are/news24.html

Крайният срок за подаване на документите е 15 декември 2009 г.

През януари 2010 година стартира и четвъртия випуск на квалификационната програма Диплома за ПР на CIPR. Документи за записване могат да се подават до 1 декември 2009 година. Повече информация можете да намерите тук.


Българската Макроикономическа

Асоциация

Обявява седмия ежегоден

Конкурс за студентско есе

На тема

"Кой е следващият балон?”

В конкурса могат да участват всички български студенти, обучаващи се в бакалавърска и магистърска степен в местни и чуждестранни университети, които имат интерес в областта на икономиката. Кандидатите трябва да покажат много добри познания по отношение на българската и/или световната икономика; използване и цитиране на подходяща литература; оригиналност в стила; убедителност на изложението.

Есетата могат да бъдат написани на български или на английски език. Есетата трябва да са с обем до 20 000 знака, включително интервали, библиография и приложения. Есетата ще бъдат оценявани от комисия, определена от Управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация.

Победители в конкурса от предишни години не могат да участват отново. Есета, които надхвърлят максималния обем, няма да бъдат разглеждани от комисията.

Наградата за победителя e в размер на 750 лв.

На отличените студенти ще бъде дадена възможност да представят своите есета на Годишната конференция на Българската макроикономическа асоциация през месец март 2010 г.


Есетата трябва да се изпращат на е-mail: bma@bma-bg.org

Крайният срок е 28 февруари 2010 г.

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на БМА - www.bma-bg.org


Информацията е предоставена от Грета Петрова. Благодаря ти!


Няма коментари:

Публикуване на коментар