петък, февруари 19, 2010

Анна Заркова ще ни е на гости


Известният журналист от вестник "Труд"- Анна Заркова- ще посети студентите по журналистика от УНСС.
Събитието ще е на 22-ри февруари (понеделник) от 11.30ч. в зала 3072- по времето на лекцията на доц. Цветан Кулевски по журналистическа стилистика на 2-ри курс. Ръководителката на криминаналния отдел на ежедневника "Труд" ще разкрие тайните на разследващата журналистика. Тя е автор на книги с такава тематика.

Досие:


Журналистът на в.”Труд” Анна Заркова е родена в София на 1 ноември. Завършила е българска филология в СУ “Свети Климент Охридски”. Омъжена е за лекар – д-р Костадин Зарков, който след завършването си е разпределен в Берковица. Първите си стъпки в бранша прави случайно. Отначало търси работа по специалността си в гимназията на градчето, но й казали, че няма места за учители по български език и литература. Тогава решава да отиде в местния вестник “Ком”, където имали нужда от репортери.

След като семейството се премества в столицата, Заркова започва работа във в.”Транспортен глас”, после – в органа на МВР “Народен страж”, преименуван след 10 ноември на “166”. Съдбата обаче я свързва за дълго с националния ежедневник ”Труд”, където от години завежда криминалния отдел.

Най-известният криминален журналист в България признава, че нейн учител в професията е бившият зам.-главен редактор на “Труд” Николай Стефанов. Самата тя е обучила в тънкостите на този тип журналистика не един и двама млади репортери от в.”Труд”. Един от тях е Александър Ботев, син на топспеца по тежките убийства полк. Ботьо Ботев.

Снимка: www.trud.bg;
Биографична справка: blitz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар