четвъртък, февруари 18, 2010

Какво предстои следващата седмица

За улеснено ориентиране създадох в лявата част на блога меню "Седмични задачи". Там срещу всяка семестриална седмица е посочен линк (ТУК!), който препраща към съответната статия за индивидуалните задължения на всеки. Надявам се нововъведението да бъде полезно!

1. Журналистическа стилистика- има вероятност Анна Заркова, репортер във вестник "Труд", да ни е на гости по време на лекцията. Но когато дойде допълнителна информация, ще бъде потвърдено категорично.

2.Интелектуална собственост и авторско право- гответе се за тест, след като приключим първия раздел на дисциплината- "Интелектуална собственост на индустриалната фирма". Допълително ще бъде съобщена датата, но ще е съвсем скоро. За упражненията- презентациите по теми, свързани с вече взетите въпроси от конспекта, който ще намерите в пощата на курса.

3. Основи на управлението- Само за гр. 5002- Поради случилото се в сряда, се договорихме с гл. ас. Надя Миронова сами да се опитаме да разработим екипно въпрос 2 от казуса. При проблем знаете къде да я търсите. Всеки трябва да подчертае тема 4, да напише 3 въпроса върху тях и да ги предаде на координатора на групата. Който не е предал за предните теми, да се постарае да ги предаде скоро, защото все пак трябва да се проверяват, а бавенето им ги натрупва наведнъж.
Всички подписи ще се получават в сряда.

За останалите групи- конспектирате тема 4, давате въпросите на координатора си и изпълнявате всичко по условие 2 от казуса.

4. Компютърна опосредствена комуникация- През следващата седмица гр. 5002 и гр. 5003 няма да имат занятия при ас. Пиперков, поради ангажираността му.

Всички останали постепенно разработват проекта си, каквото и да означава това :)


5. Теория и практика на текста- Задачата този път е кратка, но пък ще ни върне малко към предмета труд и техника в прогимназията. Трябва да подберете 2 информационни бележки, написани по модела на обърнатата пирамида, и 1 информационна бележка, разработена по модела на пясъчния часовник. И 3-те материала задължително трябва да са от вестник, т.е. да НЕ са от интернет издание. Изрязвате ги, лепите ги на лист и по свой начин подчертавате частите на съответния модел. И обърнатата пирамида, и пясъчният часовник са модели, разгледани на последното лекционно занятие при гл. ас. Светла Цанкова.

Приятна работа!

При пропуски, погрешна информация или други питания пишете във Фейсбук, в чата или като коментар под статията!

Снимка: trud.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар