неделя, март 07, 2010

ЕК търси доброволци


Европейската доброволческа служба е инициатива на Европейската комисия и предлага възможност на българските младежи (момичета и момчета) на възраст между 18 и 30 години да положат доброволен труд в една от страните-членки на Европейския съюз в повечето случаи за период от 6 до 12 месеца, работейки към социални, екологични и други, различни по тематика младежки проекти в акредитирани от Европейската комисия организации.

Доброволческата служба НЕ Е нито студентска бригада, нито летен стаж, нито традиционното и добре познато гледане на деца. Тя е това, което всеки сам иска да види в доброволчеството и да съпреживее лично – оказване на помощ за нуждаещите се от нея, авантюра за пътешествениците по душа, нова култура и приятели, ценна идея за това къде и как човек може да бъде полезен.

Целта на ЕДС е младите хора да придобият практически опит в интересуваща ги сфера и завръщайки се в родната си страна да приложат наученото.Програмата е безплатна за всички доброволци. Повече информация и формуляр за кандидатстване можете да намерите ТУК!

Информацията е изпратена от Боряна Борисова



Няма коментари:

Публикуване на коментар